Themabeeld - Wereldwinkel van Oxfam
Volledig scherm
Themabeeld - Wereldwinkel van Oxfam © Amber Gys

15 jaar FairTradeGemeente: Malle betaalt verenigingen tot 50 euro terug na aankoop fairtradeproducten

MalleMalle mag dit jaar vijftien kaarsjes uitblazen als FairTradeGemeente. Ter ere van deze verjaardag krijgen alle verenigingen in de gemeente eenmalig tot vijftig euro terugbetaald na aankoop van fairtradeproducten. 

 1. Op huizenjacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”
  PREMIUM
  Kasterlee

  Op huizen­jacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op zoek met een lokale immomakelaar. Deze week in de provincie Antwerpen: Kasterlee. “Een huis in Kasterlee kost meestal tussen de 300.000 euro en de 435.000 euro, maar die prijs kan nog flink oplopen.”
 2. Onafhankelijk raadslid krijgt wind van voren wanneer ze géén regenboogzebrapad wil: “Ziekmakend dat u hier zo’n spel van maakt”
  PREMIUM
  Brecht

  Onafhanke­lijk raadslid krijgt wind van voren wanneer ze géén regenboog­ze­bra­pad wil: “Ziekmakend dat u hier zo’n spel van maakt”

  Het voorstel van Ilse Van den Heuvel van Open Vld om regenboogzebrapaden aan te leggen in Brecht werd vorige maand positief onthaald door de meerderheid. Maar onafhankelijk raadslid Ilse De Beuckelaer, ex-Vlaams Belang, pleitte ervoor om het terug in te trekken. Ze kreeg van zowel Open Vld als meerderheidspartij CD&V de wind van voren. “Ziekmakend dat u hier zo een spel rond maakt”, zegt raadslid Roeland Ruelens (CD&V). Lees hier het integrale debat.
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.