1. Ondernemers misnoegd over plannen voor Bergplein: “64 parkeerplaatsen minder is niet leefbaar voor ons”
  PREMIUM
  Malle

  Onderne­mers misnoegd over plannen voor Bergplein: “64 parkeer­plaat­sen minder is niet leefbaar voor ons”

  De gemeente heeft plannen om het Bergplein in Westmalle te transformeren tot groene ontmoetingsplaats. Alle parkeerplaatsen op het plein tussen het oorlogsmonument en de kant van het gemeentehuis zullen daarvoor plaatsmaken. Heel wat ondernemers rondom het plein kanten zich daartegen. “Als je niet kan parkeren aan een broodjeszaak, dan rijden klanten gewoon door naar de volgende”, klinkt het bezorgd.
 2. Gezocht: sportkampioenen en bijzonder verdienstelijke sportievelingen uit Malle
  Malle

  Gezocht: sportkampi­oe­nen en bijzonder verdienste­lij­ke sportieve­lin­gen uit Malle

  Malle gaat begin volgend jaar weer haar sportkampioenen huldigen. Daarom is de sportdienst momenteel op zoek naar inwoners die in 2022 een titel behaald hebben. Zij kunnen zich aanmelden door de fiche op te vragen bij de sportdienst of zelf te downloaden op de gemeentelijke website. Verder kunnen sporters zich ook kandidaatstellen voor de titel van bijzondere sportverdienste. Uit de inzendingen zullen de sportraad en het publiek door te stemmen enkele winnaars verkiezen. Formulieren indienen kan tot 31 december via sport@malle.be.
 3. Word eens buddy van bewoner in woonzorgcentrum
  Malle

  Word eens buddy van bewoner in woonzorg­cen­trum

  Het woonzorgcentrum ter Bleeke in Malle start met een buddyproject. Daarom is het woonzorgcentrum op zoek naar vrijwilligers die af en toe een babbeltje willen komen slaan of wandeling kunnen komen maken met eenzame ouderen om hen een hart onder de riem te steken. Voor meer informatie of kandidaturen kan je contact opnemen met de begeleiders wonen & leven Kirsten Jordens (kirsten.jordens@malle.be) en Tina Reunis (tina.reunis@malle.be) of via het telefoonnummer 03 312 23 31.
 1. Van Akotrie tot Rodenburg: bij deze 6 winkels in de regio Antwerpen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Akotrie tot Rodenburg: bij deze 6 winkels in de regio Antwerpen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de ruime regio rond Antwerpen op waar je daarvoor terechtkan: van Akotrie in Antwerpen tot Rodenburg in Schoten.
 2. Harmonie wil 500.000 euro van gemeente voor eigen lokaal: “Na 11 jaar nog steeds geen definitieve oplossing”
  PREMIUM
  Zoersel

  Harmonie wil 500.000 euro van gemeente voor eigen lokaal: “Na 11 jaar nog steeds geen definitie­ve oplossing”

  Het lokaal van de Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht in Zoersel maakte in 2011 plaats voor het nieuwe woonzorgcentrum De Buurt. De gemeente beloofde de vereniging indertijd een nieuwe stek. Het lokaal bestuur heeft momenteel opnieuw plannen om de harmonie te herbergen onder één dak met Fotoclub Obscura en toneelclub Tilia, al is het geduld van de harmonie op. Het muziekgezelschap vraagt een grond in erfpacht en 500.000 euro aan de gemeente om zélf een lokaal te realiseren.
 1. Ex-CD&V’ers richten Democraten Brecht op: “Alternatief voor wie ontgoocheld is en reactie op cordon sanitaire”
  Brecht

  Ex-CD&V’ers richten Democraten Brecht op: “Alterna­tief voor wie ontgoo­cheld is en reactie op cordon sanitaire”

  Drie ex-leden van CD&V hebben samen de nieuwe politieke beweging Democraten Brecht boven de doopvont gehouden. Filip Vangilbergen, Kristien Verhaegen, en Dirk Lippens hopen tegen 2024 met een degelijke lijst naar de kiezer te trekken. “Als alternatief voor wie ontgoocheld is in de huidige politiek én als reactie tegen het cordon sanitaire”, zegt voorzitter Filip Vangilbergen.
 1. Gevat dankzij Sky ECC-onderzoek dat politie met zijn geld kon opstarten: waarom arrestatie van ex-wodkabaas zo zoet smaakt
  PREMIUM
  Antwerpen

  Gevat dankzij Sky ECC-onderzoek dat politie met zijn geld kon opstarten: waarom arrestatie van ex-wodkabaas zo zoet smaakt

  Gangster Ricardo Fanchini (66) zit opnieuw in de gevangenis. De man die in de jaren 2000 in Antwerpen fortuin maakte met zijn wodkafabriek Kremlyosvkaya op het Eilandje en met drugshandel, is gearresteerd als lid van het ‘Superkartel’ van de cocaïnehandel. Dat onderzoek is gebaseerd op gekraakte chatberichten van operatie Sky ECC. Dubbele pech voor Fanchini: het geld dat het Antwerpse gerecht destijds aan hem verdiende (800.000 euro), is later geïnvesteerd in de operatie Sky ECC.
 2. Porseleindraaister uit Westmalle krijgt titel van hofleverancier: “Complimenten gekregen van koningin Mathilde”
  Malle

  Porseleind­raai­ster uit Westmalle krijgt titel van hofleveran­cier: “Complimen­ten gekregen van koningin Mathilde”

  Al bijna 25 jaar lang runt Anja Meeusen (51) in Westmalle haar bedrijfje ‘PTZE Porcelain’. Ze draait en bakt porselein. Haar carrière is bekroond geworden door het koninklijk paleis, want ze mag zich sinds kort officieel hofleverancier noemen. Het brevet werd zondag gevierd in het atelier. Op de feestelijke gelegenheid kwam ook provinciegouverneur Cathy Berx langs om Anja te feliciteren.
 1. ASSISEN. “Als ik met een honkbalknuppel op u afloop, wat zou u dan doen?” Advocaat zegt dat slachtoffer vechtpartij zelf uitlokte
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Als ik met een honkbal­knup­pel op u afloop, wat zou u dan doen?” Advocaat zegt dat slachtof­fer vechtpar­tij zelf uitlokte

  Dat Joël Ozuna de steekpartij die hem uiteindelijk het leven kostte zelf heeft uitgelokt, is volgens meester Damen perfect mogelijk. Een gespierde man die met een grote honkbalknuppel op je afloopt, zo klonk het, zorgt bijna automatisch voor een reactie. Als de jury daarmee akkoord zou gaan, zou dat de strafmaat gevoelig naar beneden halen. De aanklager hield er alvast een andere mening op na. Later vandaag beslist de jury over de schuldvraag.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Monument op het Zuid eert verloren huisdieren: “Tsjoko de papegaai bleek gewoon op 2dehands.be te staan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Monument op het Zuid eert verloren huisdieren: “Tsjoko de papegaai bleek gewoon op 2dehands.be te staan”

  “Hebt u mijn hondje gevonden? Ze is al 13 jaar mijn vriendinnetje.” Het is één van de vele spraakmakende citaten op het nieuwe monument aan de gevel van Buurthuis Unik aan de Fransenplaats. De affiches van verloren huisdieren intrigeren bezieler Maarten Inghels - ex-stadsdichter en schrijver van het boek van meesteroplichter Piet Van Haut- die hij 14 jaar geleden begon te verzamelen: “Moby Dick was onderweg naar zijn oude huis in Nederland toen hij na tien dagen werd teruggevonden.”
 1. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 2. Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”

  Zijn voornaam is Toni en zijn hobby is ‘urban klimmen’. Veel meer weten we niet over de waaghals die recent de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal in Antwerpen beklom en er een filmpje van postte op TikTok. Onze krant contacteerde hem en vroeg hoe het uitzicht daarboven was: “Mooi, maar niets vergeleken met de klim van de kathedraal van Rouen. Dan besef ik: als ik mijn voet nu verkeerd zet, ben ik morsdood.”