1. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 1. Politiezone Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Politiezo­ne Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant

  In verschillende Nederlandse gemeenten lijkt het aantal inbraken weer fors te stijgen nu dat de maatregelen versoepeld zijn, maar in enkele politiezones in de noordrand van Antwerpen lijkt die tendens zich niet voort te zetten. Al is er in de politiezone Grens wél een kleine stijging. De politie wil graag ook enkele tips meegeven om inbrekers af te schrikken.
 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 1. 125 enthousiaste kinderen nemen deel aan ‘Dag van de Miniem’ van Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen
  wielrennen

  125 enthousias­te kinderen nemen deel aan ‘Dag van de Miniem’ van Vlaamse Wieler­school Provincie Antwerpen

  125 kinderen tussen acht en elf jaar hebben zaterdag deelgenomen aan ‘De Dag van de Miniem’. Een gratis initiatief van de Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen, die gevestigd is in Herentals, in samenwerking met de Provinciale Jeugdcommissie Antwerpen. De kinderen kregen aan de start het bezoek van veldrijdster Sanne Cant, die als kind een trouwe bezoeker was van wat toen nog de Herentalse Wielerschool noemde.
 2. Interesse in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde? Neem deel aan STEM-workshop in De Notelaar
  Malle

  Interesse in wetenschap, technolo­gie, techniek en wiskunde? Neem deel aan STEM-work­shop in De Notelaar

  De gemeente Malle organiseert op woensdagnamiddag 23 juni in gemeenschapscentrum De Notelaar een workshop rond STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Leerkrachten, leiders van jeugdverenigingen, vrijwilligers voor de gemeentelijke STEM-academie of andere geïnteresseerden leren hoe ze kennis en vaardigheden op een interactieve en boeiende manier aan kinderen overbrengen.
 3. Zomerbar Bar Zuid opent de deuren aan Zuiderdijk: “Hier zie je alleen maar blije gezichten”
  Rijkevorsel

  Zomerbar Bar Zuid opent de deuren aan Zuiderdijk: “Hier zie je alleen maar blije gezichten”

  De zomer is echt in het land dus de omstandigheden voor Bar Zuid zijn ideaal om dit weekend te openen. Voor het tweede jaar op rij hebben Toya en Charlotte met hulp van hun partners een terrein aan de Zuiderdijk omgetoverd tot een uiterst sfeervolle zomerbar. “Ondanks corona zijn we er altijd in blijven geloven dat we open konden gaan. Hopelijk wordt het opnieuw een succes”, klinkt het bij de dames.
 1. Na Louis, Flor en Gaston nu Marcel: Steffi en Piet-Hein openen vierde horecazaak op domein van kasteel Tielenhof
  Tielen/Turnhout/Beerse

  Na Louis, Flor en Gaston nu Marcel: Steffi en Piet-Hein openen vierde horecazaak op domein van kasteel Tielenhof

  Steffi Van de Sande en Piet-Hein van Spaendonck openen in het Kasteel Tielenhof vanaf volgende week permanent een nieuwe horecagelegenheid. Het begint met T. zomert, maar daarna is het de bedoeling dat het verhaal verder gaat onder de naam ‘Marcel’. Een oude schuur wordt omgevormd tot brasserie. “We gaan hier voor een mooi verhaal”, vertellen Piet-Hein en Steffi van Flor in Beerse en Gaston en Louis in Turnhout.
 2. Zesde middelbaar Sint-Jan Berchmanscollege volgt al opnieuw thuis les na corona-uitbraak
  Malle

  Zesde middelbaar Sint-Jan Berchmans­col­le­ge volgt al opnieuw thuis les na corona-uit­braak

  Alle 191 leerlingen uit het zesde middelbaar van het Sint-Jan Berchmanscollege in Westmalle volgen momenteel van thuis uit les. Er werden verschillende coronabesmettingen vastgesteld in één klas. Omdat heel wat leerlingen uit andere zesdejaarsklassen door buitenschoolse ontmoetingen een hoogrisicocontact zijn, besloot de school het zesde middelbaar tot en met volgende week vrijdag op afstandsonderwijs te doen overschakelen.