1. Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”
  PREMIUM
  Dessel

  Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”

  Het is nu zeker: ook in 2021 zien we in Dessel geen zware mannen met lang haar headbangen en meebrullen met de diepste grafstemmen. De organisatie van hét metalfestival van ons land kondigde vrijdag aan dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2022. Dat is niet alleen een zware domper voor alle trouwe bezoekers, maar ook voor alle leveranciers, lokale handelaars en verenigingen die voor het tweede jaar op rij hun inkomsten in rook zien opgaan. “Graspop draagt de hele gemeenschap.” Van de hoteluitbater tot de vrijwilligers: hun hoop op betere tijden.
 2. Studenten worden 24 uur opgesloten op hogeschool om virtuele rondleiding te geven: “Dit schooljaar zelfs in totaal nog niet zo lang op de campus geweest”
  ANTWERPEN

  Studenten worden 24 uur opgesloten op hogeschool om virtuele rondlei­ding te geven: “Dit schooljaar zelfs in totaal nog niet zo lang op de campus geweest”

  Vierentwintig uur. Zo lang worden vier duo’s studenten van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) dit weekend opgesloten. Ze gaan verschillende uitdagingen aan en worden al die tijd gevolgd met een camera die studiekiezers live kunnen volgen thuis. Zo kunnen zesdejaars toch nog een boeiende rondleiding krijgen op de campus. “Ongeziene en avontuurlijke inkijk in onze gebouwen.”
 1. Roger Moens krijgt navolging: ex-800 meter-loper Mike (72) wil plaats in vaccinatierij afstaan aan olympiër
  PREMIUM
  Malle

  Roger Moens krijgt navolging: ex-800 me­ter-lo­per Mike (72) wil plaats in vaccinatie­rij afstaan aan olympiër

  Hoewel de Olympische Spelen in zicht komen, krijgen de topsporters geen voorrang in de vaccinatie. De 90-jarige Roger Moens, olympisch zilver op de 800 meter in Rome 1960, wil zijn inenting afstaan aan een olympiër, om dan later pas een vaccin te krijgen. Daaraan geeft de Britse 800 meter-loper Mike Davis (72) uit Westmalle navolging. “Hoe mooi zou het zijn om te kunnen zeggen dat je een Belgische atleet een beetje geholpen hebt”, glimlacht hij.
 2. Vrienden in de bres voor ‘De Smol’ die lijdt aan zeldzame botkanker: “Zijn vechtlust motiveert ons”
  Lille

  Vrienden in de bres voor ‘De Smol’ die lijdt aan zeldzame botkanker: “Zijn vechtlust motiveert ons”

  Glenn Smolderen (26) uit Lille, ‘De Smol’ voor de vrienden, vecht een verbeten strijd uit tegen een agressieve en zeldzame botkanker. Glenn ontdekte een behandeling in een privéziekenhuis in het Duitse Keulen, maar die kost veel geld. Daarom hebben zijn vrienden de vzw Steun Glenn opgericht. “Alle middelen zijn welkom om ‘De Smol’ deze strijd te laten winnen.”
 1. Kinderen met hersenverlamming kunnen alpaca’s ontmoeten dankzij vzw: Collette (5) geeft startschot nieuw project
  Malle/Hoogstraten

  Kinderen met hersenver­lam­ming kunnen alpaca’s ontmoeten dankzij vzw: Collette (5) geeft startschot nieuw project

  Collette (5), een meisje met hersenverlamming uit Oostmalle, is verzot geraakt op alpaca’s. Om ook andere kinderen met deze aandoening de wollige dieren te laten ontmoeten, gaat vzw Collette in zee met Epic Alpaca Farm in Meer (Hoogstraten). Dankzij dit goede doel kunnen kinderen met een hersenverlamming in bijzijn van hun gezin gratis alpaca’s komen voederen en knuffelen. Maandagvoormiddag gaf Collette zelf het startschot van het project.
 2. Oplichters stelen facturen uit brievenbussen om rekeningnummer te vervalsen: “Verscheidene bedrijven durven die bus nog altijd niet gebruiken”
  PREMIUM
  Ravels/Turnhout/Beerse

  Oplichters stelen facturen uit brievenbus­sen om rekening­num­mer te vervalsen: “Verschei­de­ne bedrijven durven die bus nog altijd niet gebruiken”

  De rechtbank in Turnhout boog zich woensdag over een groot dossier van facturenfraude. Maar liefst 27 beklaagden stonden terecht. De oplichting dateert van een vijftal jaar geleden. Oplichters stalen toen facturen uit brievenbussen van bpost. Ze vervalsten nadien het rekeningnummer om de nepfacturen dan terug op de post te doen richting nietsvermoedende klanten.
 3. Oorlogsveteraan en ereburger Jos Clijmans (100) overleden: “Jos, heel het dorp is fier op wat je voor ons én ons land hebt gedaan”
  Herenthout/Rijkevorsel/Gierle/Beerse/Oud-Turnhout

  Oorlogsve­te­raan en ereburger Jos Clijmans (100) overleden: “Jos, heel het dorp is fier op wat je voor ons én ons land hebt gedaan”

  Oorlogsveteraan en ereburger Jos Clijmans (100) uit Herenthout is overleden. In april vorig jaar werd de eeuweling nog – coronaproof – gevierd en een groot feest zou volgen wanneer het weer allemaal kon. Burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA) van Rijkevorsel heeft gouden herinneringen aan de man.
 1. Primeur voor cyclocross Oostmalle: mobiele trailer voor snelle coronatests op events in gebruik genomen
  Malle

  Primeur voor cyclocross Oostmalle: mobiele trailer voor snelle corona­tests op events in gebruik genomen

  Het Antwerpse bedrijf HealthCare2Business heeft in samenwerking met Event Trailer Services een vloot mobiele testfaciliteiten ontwikkeld. De primeur is zondag weggelegd voor de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle. Hoewel er geen publiek is toegelaten, kunnen wel medewerkers van de veldrit zich gratis laten testen in een trailer. Na amper vijftien minuten kennen ze het resultaat.
 1. IJsvogel levenloos aangetroffen aan kanaal Dessel-Schoten: “Dooi kwam te laat voor dit prachtig vogeltje”
  Brecht/Malle

  IJsvogel levenloos aangetrof­fen aan kanaal Des­sel-Scho­ten: “Dooi kwam te laat voor dit prachtig vogeltje”

  Hoewel dit weekend temperaturen tot 17 graden voorspeld worden, heeft de vorstperiode een serieuze impact gehad op de natuur. Aan het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten ter hoogte van Sint-Lenaarts (Brecht) heeft natuurfotograaf Roger Pynaerts uit Westmalle vorige week een levenloze ijsvogel aangetroffen. “Waarschijnlijk vond het geen ijsvrij plekje om te vissen”, betreurt hij de vondst.
 2. Bever gespot in waterrijk natuurgebied De Volharding: “Vermoedelijk dezelfde als vorig voorjaar”
  Rijkevorsel

  Bever gespot in waterrijk natuurge­bied De Volharding: “Vermoede­lijk dezelfde als vorig voorjaar”

  Beelden van een wildcamera bevestigen wat vermoed werd: een bever zwemt rond in het waterrijk natuurdomein De Volharding in Rijkevorsel op de grens met Sint-Lenaarts en Oostmalle. Mogelijk gaat het om hetzelfde exemplaar, dat begin 2020 in deze oude kleiputten gespot werd. “Door de extreem lage waterstand van het gebied is hij misschien weggetrokken”, denkt lokale boswachter Werner Van Hove, die het dier de toepasselijke naam ‘Volharder’ heeft gegeven.
 1. Inspiration Decor koopt iconische danskooi Highstreet: “Als we terug mogen feesten, hebben we iets uniek dat we kunnen aanbieden”
  PREMIUM
  Malle/Hoogstraten

  Inspirati­on Decor koopt iconische danskooi Highstreet: “Als we terug mogen feesten, hebben we iets uniek dat we kunnen aanbieden”

  De legendarische danskooi van discotheek Highstreet, waar menig schaarsgeklede danseres of een ietwat aangeschoten gast(e) van de discotheek al eens een dansje in waagde, is gekocht door Inspiration Decor uit Malle. Het bedrijf verhuurt unieke decorstukken of hele decors voor wie eens een flink feestje wil organiseren of organiseert zelf de feesten in het thema die de gasten kiezen. “We gaan zelfs replica’s laten maken van de danskooi”, vertelt Rudy Van Nuffelen. Toch een beetje een lichtpunt in een voor de rest economisch dramatisch jaar.
 2. Nabestaanden organiseren herdenkingsrit voor overleden trucker Tim Verresen (32): “Stoet met vrachtwagens als mooiste eerbetoon”
  PREMIUM
  Lier/Lint/Oostmalle/Poederlee

  Nabestaan­den organise­ren herden­kings­rit voor overleden trucker Tim Verresen (32): “Stoet met vrachtwa­gens als mooiste eerbetoon”

  De nabestaanden van de overleden vrachtwagenchauffeur Tim Verresen uit Oostmalle organiseren zondag een herdenkingsrit met trucks in Lier en Lint. De amper 32-jarige Tim bezweek op 4 februari aan de gevolgen van een hartaanval die hij kreeg toen hij in Lint een vracht aan het lossen was. “Tim was camionneur in hart en nieren. Een truckrun is het mooiste eerbetoon dat we hem kunnen brengen.”
 1. Sociale diensten ELZ Voorkempen vragen in brief snellere uitbetaling werkloosheidsuitkeringen
  Voorkempen

  Sociale diensten ELZ Voorkempen vragen in brief snellere uitbeta­ling werkloos­heids­uit­ke­rin­gen

  De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen verzuipt onder de toevloed aan tijdelijk werklozen. De sociale diensten van de gemeenten van Eerstelijnszone Voorkempen hebben gezamenlijk een brief geschreven aan de vakbonden en de Hulpkas met de vraag de uitkeringen sneller te betalen. “Veel vaker dan voordien moet ons OCMW voorschotten daarop betalen. Dat belast onze medewerkers met extra taken”, aldus Cindy Van Paesschen, onafhankelijk schepen voor Sociale Zaken in Zoersel.
 1. Brandweerzone Rand rukte 14.849 keer uit in 2020 (en één daarvan was om een kangoeroe te vangen)
  Rand

  Brandweer­zo­ne Rand rukte 14.849 keer uit in 2020 (en één daarvan was om een kangoeroe te vangen)

  De twintig posten van brandweerzone Rand hebben 14.849 keer uitgereden in 2020, daarnaast deden ze nog 1.535 ritten met hun ziekenwagens. De brandweerlui moesten 1.107 keer een brand blussen, boden 525 keer bijstand aan een ziekenwagen en hielpen 114 dieren in nood. Heel wat oproepen behoefden uiteindelijk geen interventie: 388 keer was het loos alarm, 5 keer zelfs vals alarm.