De Redekiel.
Volledig scherm
De Redekiel. © Michel Moens.

Vzw De Redekiel voelt zich gepasseerd na doorstart jeugdhuis: “Nood aan overleg met de gemeente”

De aangekondigde doorstart van het Maldegemse jeugdhuis De Redekiel zorgt voor wrevel tussen de gemeente en de vzw De Redekiel. De vzw vindt dat ze te weinig betrokken worden bij de plannen die de gemeente heeft met het jeugdhuis. 

 1. Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthallen vrij blijven voor verenigingen van zodra het mag”
  PREMIUM
  Eeklo/Maldegem/Sint-Laureins

  Eeklo, Maldegem en Sint-Lau­reins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthal­len vrij blijven voor verenigin­gen van zodra het mag”

  De inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen hun coronaprik dit voorjaar in het voormalig ziekenhuis van Sijsele, net over de grens met West-Vlaanderen. Er werd lang gedacht dat de sporthal van Eeklo een centrale rol zou krijgen. “Maar als daar een vaccinatiecentrum komt, heeft dit een grote impact op de werking van het Sportpark en activiteiten van verenigingen”, klinkt het. Vooral in Eeklo is er kritiek omdat sommigen denken dat de verplaatsing naar Sijsele mensen zal tegenhouden om zich te laten vaccineren.
 2. Eleonore (11) is jongste kandidaat in Junior Bake Off Vlaanderen: “Mama won ooit op televisie en is mijn grote leermeester”
  PREMIUM
  Boekhoute

  Eleonore (11) is jongste kandidaat in Junior Bake Off Vlaanderen: “Mama won ooit op televisie en is mijn grote leermees­ter”

  Eleonore De Nijs (11) uit Boekhoute schittert in het nieuwe programma Junior Bake Off Vlaanderen, elke woensdagavond op VIER. Als jongste van alle kandidaten moet ze presentator Jeroom en de jury overtuigen van haar bakkunsten. De kneepjes van het vak leert ze alvast van een goede leermeester: mama Ellen Lammens won in 2012 nog het programma De Meesterbakker, en dat heeft haar leven drastisch veranderd. Wij gingen in Boekhoute in de potten roeren.
 3. Zo gebeurt de vaccinatie deze week in Veilige Have: “Slechts 5 van de 550 bewoners weigeren spuitje”
  PREMIUM
  Aalter

  Zo gebeurt de vaccinatie deze week in Veilige Have: “Slechts 5 van de 550 bewoners weigeren spuitje”

  Woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter maakt zich op voor een belangrijke week. De 550 bewoners kunnen allemaal een eerste coronavaccin krijgen. En dat willen ze massaal: 545 van de 550 bewoners hebben ondertussen toegezegd om woensdag en donderdag een eerste prik te krijgen. Maar hoe gaat dat huzarenwerk precies gebeuren? En kan het gewone leven in Veilige Have na de vaccinatieronde snel terugkeren? Wij zochten het uit.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter