Gratis ontbijt.
Volledig scherm
Gratis ontbijt. © Thinkstock

Vrijdag vroeg uit de veren? Jeugddienst trakteert op gratis ontbijt

MaldegemMaldegem viert op vrijdag 22 oktober de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ en trakteert alle jongeren die vroeg uit de veren kunnen.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Zowat overal omrijden door 10 grote werven in Aalter: “Natuurlijk is er hinder, maar het is de enige manier om vooruit te geraken”
  PREMIUM
  Aalter

  Zowat overal omrijden door 10 grote werven in Aalter: “Natuurlijk is er hinder, maar het is de enige manier om vooruit te geraken”

  Wie door Aalter rijdt kan niet om de grote werven en wegenwerken heen. Niet minder dan tien grote werken lopen nu, of worden binnenkort opgestart. Van de geluidsmuren langs de E40, over het fietspad in de Overleiestraat, tot de Kapellestraat in Knesselare. Waar moet je overal omrijden? En hoe lang duurt de hinder? Wij zetten de tien werven op een rijtje.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.