Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Vanaf begin augustus verkeershinder in verschillende straten

MaldegemVanaf maandag 2 augustus starten de wegenwerken weer op, en zijn er omleidingen in verschillende straten in Maldegem.

 1. Komt er legerkazerne op militair domein Ursel? Vliegclub maakt zich geen zorgen: “Domein is groot genoeg, dus perfect combineerbaar”
  PREMIUM
  Aalter

  Komt er legerkazer­ne op militair domein Ursel? Vliegclub maakt zich geen zorgen: “Domein is groot genoeg, dus perfect combineer­baar”

  Komt er een nieuwe legerkazerne in Aalter of niet? Dat is de vraag die leeft, nu bekend geraakte dat er zeker een nieuwe kazerne in Oost-Vlaanderen moet komen. Het militair domein van Ursel zou daarbij bovenaan het lijstje staan. Maar wat dan met Vliegclub Ursel die daar haar werking heeft? En hoe groot zijn de kansen? Wij zochten het uit.
 2. Terug naar school in het Meetjesland na corona: “We zetten nu CO2-meters in om de waarden in de lokalen op te volgen”
  PREMIUM
  Deinze

  Terug naar school in het Meetjes­land na corona: “We zetten nu CO2-me­ters in om de waarden in de lokalen op te volgen”

  Woensdag trekken tienduizenden kleuters, lagereschoolkinderen, scholieren en honderden leerkrachten weer naar school. Zonder mondmaskerplicht tijdens het lesgeven en met een hoge vaccinatiegraad bij de leerkrachten hoopt men op een schooljaar als vanouds. Wij praatten met enkele directeurs uit het Meetjesland over lesgeven in het ‘nieuwe normaal’.