Schoolkeuzes maken.
Volledig scherm
Schoolkeuzes maken. © iStock

Van zesde leerjaar naar secundair? GO!-scholen Maldegem en Eeklo helpen keuze maken met filmpje

Maldegem/EekloDe GO!-scholen van Maldegem en Eeklo hebben een filmpje gemaakt die kinderen van het zesde leerjaar moet helpen bij hun overstap naar het secundair onderwijs.

 1. 17 graden, maar de ijskar mag niet uitrijden: “De overheid ziet liever mensen rijtje schuiven op de dijk in Blankenberge”
  PREMIUM
  Maldegem

  17 graden, maar de ijskar mag niet uitrijden: “De overheid ziet liever mensen rijtje schuiven op de dijk in Blankenber­ge”

  17 graden, maar de ijskar mag niet uitrijden. “Onbegrijpelijk”, zegt Glenn Martens, zaakvoerder bij Camaleonté uit Maldegem. “Niks veiliger dan een ijsje aan huis toch? Geen wachtrijen en alle coronamaatregelen worden gerespecteerd. Als je ziet dat ze aan de kust rijtje staan te schuiven voor een ijsje, klopt er toch iets niet aan het systeem.”
 2. “Hoe vind je anders een lief in coronatijd?”: twee Meetjeslanders wagen kans in datingshow ‘Blijven Slapen’
  PREMIUM
  Aalter/Kaprijke/Watervliet

  “Hoe vind je anders een lief in coronatijd?”: twee Meetjeslan­ders wagen kans in datingshow ‘Blijven Slapen’

  Een lief zoeken in tijden dat je niet kan flirten aan de cafétoog? Moeilijk, maar gelukkig schiet het nieuwe datingprogramma ‘Blijven Slapen’ op VTM2 te hulp. Zondag duiken twee Meetjeslanders op in de show. Philippe Doens (28) uit Kaprijke laat zijn vlinders voor Jana al enkele afleveringen groeien. Joachim Defruyt (30) uit Aalter stapt voor het eerst de villa binnen en gaat voor minstens 24 uur samenwonen met een onbekende man. Wij gingen de twee Meetjeslanders opzoeken.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"