Een bezoekje aan het Stoomcentrum blijft mogelijk.
Volledig scherm
Een bezoekje aan het Stoomcentrum blijft mogelijk. © Stoomcentrum

Stoomtrein blijft op stal tijdens hittegolf: “Bij extreme hitte te riskant voor brand”

Maldegem/EekloDe stoomlocomotief van het Stoomcentrum Maldegem-Eeklo blijft tijdens de hittegolf op stal. Uitrijden is te gevaarlijk.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. CC Den Hoogen Pad start seizoen met The Broken Bottle Big band
  Maldegem

  CC Den Hoogen Pad start seizoen met The Broken Bottle Big band

  Het nieuwe seizoen van CC Den Hoogen Pad gaat op donderdagavond 22 september van start met een feestje op locatie. Je kan vanaf 20.30 uur in de shelter in het Sint-Annapark terecht voor van een gratis optreden van The Broken Bottle Big Band. Voor meer info over de voorstellingen van het komende seizoen kan je terecht in de pop-upstand in het Sint-Annakasteel. Daar kan je ook tickets aankopen en leuke merchandise vinden.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. 10 dingen die je moet weten over de Kaaifeesten: wie komt zingen? Waar kan ik parkeren? En wordt er ook na het weekend verder gefeest? “Nu enkel nog hopen op een droge zondag”
  PREMIUM
  Eeklo

  10 dingen die je moet weten over de Kaaifees­ten: wie komt zingen? Waar kan ik parkeren? En wordt er ook na het weekend verder gefeest? “Nu enkel nog hopen op een droge zondag”

  Eeklo telt af naar de 95ste editie van de Kaaifeesten. Van vrijdag 30 september tot en met maandag 3 oktober worden weer tienduizenden bezoekers verwacht. Met de rommelmarkt op zondag als absolute publiekstrekker. Wie komt zingen? Waar kan je parkeren? Hoe ziet de rommelmarkt er uit? En wat met de seniorenmiddag? Je leest hier alles wat je moet weten.