Jonas Schollaert en Tom Heirman aan het werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Schollaert en Tom Heirman aan het werk. © Skollman

Schol! Jonge brouwerij Skøllmann brengt Meetjeslandse streekbieren op de markt: “Onze gerstenat is allesbehalve alledaags”

Maldegem“We waren iets te enthousiast met de gastoevoer, met een steekvlam en mijn haar dat in brand stond als gevolg: Burning Skøll was een feit.” Het Meetjesland heeft er een streekbier bij, met roots in Maldegem. Burning Skøll van brouwerij Skøllmann is niet zomaar een blond bier of een tripel, maar een ‘spicy saison’ van 7 procent alcohol. Volgende maand wordt meteen al een tweede bier gelanceerd. Wij gingen op bezoek.

 1. De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op
  PREMIUM
  Brugge/Zedelgem/Blankenberge/Knokke-Heist/Oedelem

  De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op

  Ja, we mogen nog! De eerste vrieskou bereikt ons land, de winter staat voor de deur, de kerstspullen worden bovengehaald en voor velen is het wachten op de eerste sneeuw. De aankomende decembermaand staat echter ook synoniem voor gezelligheid. Wij zochten en vonden alvast deze zeven leuke winterbars in onze buurt om ons op te warmen. Geniet ervan!
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.