Wegenwerken.
Volledig scherm
Wegenwerken. © Geert De Rycke

Rioleringswerken Rapenbrugstraat en Kwezelweg duren tot mei volgend jaar

MaldegemVanaf 29 augustus wordt in Maldegem gestart met de grote rioleringswerken in de Rapenbrugstraat en Kwezelweg.

 1. Slechts handvol Belgen toegelaten, maar Koen Hebbrecht (56) wordt ‘Champagneridder’: “De enige manier om deze job vol te houden, is met een spuwemmer”
  PREMIUM
  Eeklo

  Slechts handvol Belgen toegelaten, maar Koen Hebbrecht (56) wordt ‘Champag­ner­id­der’: “De enige manier om deze job vol te houden, is met een spuwemmer”

  Koen Hebbrecht (56) uit Eeklo telt af naar vrijdag 7 oktober. Die dag wordt hij in Reims aangesteld als ‘Chevalier de l’Ordre des Coteaux de Champagne’. Een select groepje van wereldwijd zo’n 4.000 Chevaliers, waarvan amper een handvol Belgen. Hebbrecht is al twintig jaar invoerder van topchampagnes en levert onder andere aan het Hof van Cleve, Vrijmoed en Boury. “Geen enkele van mijn champagnes vind je in warenhuizen”, zegt hij trots.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Brouwerij Skøllmann uit Maldegem lanceert derde bier op anderhalf jaar tijd: “We maken bieren die minder courant zijn, maar wel toegankelijk”
  PREMIUM
  Maldegem

  Brouwerij Skøllmann uit Maldegem lanceert derde bier op anderhalf jaar tijd: “We maken bieren die minder courant zijn, maar wel toeganke­lijk”

  Het gaat hard voor bierbrouwers Tom Heirman en Jonas Schollaert van brouwerij Skøllmann uit Maldegem. De vrienden lanceren hun derde bier in amper anderhalf jaar tijd. De Hopulair wordt een verfrissende en dorstlessende American IPA van zes procent alcohol. De vrienden dromen ondertussen van een eigen brouwzaal in Maldegem.