Links: het huis van het slachtoffer. Rechts: woning waar de minderjarige dader woonde.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: het huis van het slachtoffer. Rechts: woning waar de minderjarige dader woonde. © SDD

R.H. (53) overlijdt na fatale messteek van 15-jarige buurjongen: “Ze maakten ruzie over banaliteiten”

MaldegemR. H. (53) uit Maldegem is maandagavond om het leven gebracht door zijn 15-jarige buurjongen tijdens een uit de hand gelopen ruzie. De jongeman stak het slachtoffer neer. Wat precies de aanleiding was van de steekpartij is nog niet geweten, wel is zeker dat beide buren elkaar niet konden luchten. “De laatste week zat het er al twee keer bovenarms op”, zeggen buurtbewoners. “Scheldpartijen, camera’s richten, duiven beschieten: we maakten het allemaal mee.”

  1. REEKS UITSTERVEND RAS. Fotograaf Gino Vergauwe (57) uit Eeklo: “Ik ben er nog door drie redenen: passie, passie en… passie”
    PREMIUM
    Eeklo

    REEKS UITSTER­VEND RAS. Fotograaf Gino Vergauwe (57) uit Eeklo: “Ik ben er nog door drie redenen: passie, passie en… passie”

    Vroeger had je ze overal, maar vandaag zijn ze vaak ver te zoeken. Deze week gaan we in het Meetjesland en de streek rond Deinze op zoek naar uitstervende beroepen. Vandaag houden we halt in de fotowinkel van Gino Vergauwe (57) in Eeklo. Ooit waren er negen fotografen in de stad, en nu blijven er daar nog maar twee van over. “Iedereen heeft wel een ‘nonkel André’ die trouwfoto’s kan maken. Maar echte vakfotografen maken toch het verschil”, zegt Gino. Tijd voor een babbel.