Jason Van Landschoot op zijn stoomloc in Pairi Daiza.
Volledig scherm
PREMIUM
Jason Van Landschoot op zijn stoomloc in Pairi Daiza. © Pairi Daiza

Maldegemnaar Jason (47) herstelt stoomlocomotief van 105 jaar oud in Pairi Daiza: “Mijn collega’s verzorgen de olifanten. Ik verzorg de treinen”

MaldegemJason Van Landschoot (47) uit Maldegem heeft een stoomlocomotief van maar liefst 105 jaar oud weer op de sporen gekregen, in het park Pairi Daiza. Het historisch erfgoed werd in Engeland gerestaureerd en dat is door de Brexit en de coronacrisis een huzarenstukje. “De hele restauratie heb ik online moeten opvolgen omdat ik niet ter plaatse kon gaan.” Wij gingen op bezoek.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Toch een beetje goed nieuws voor Johan uit Maldegem na oplichting: 29.000 euro gerecupereerd door bank

  Toch een beetje goed nieuws voor Johan uit Maldegem na oplichting: 29.000 euro gerecupe­reerd door bank

  “Hij was zo overtuigend. ‘Zoek mijn naam en deze nummer maar op. Je zal zien dat alles klopt’, zei hij.” Johan de Pau (66) deed begin maart moedig zijn verhaal in onze krant. Oplichters maakten de ondernemer uit Maldegem in één dag 66.000 euro lichter. Eerst via een berichtje in naam van zijn dochter, later telefonisch in naam van zijn bank. Ondertussen kon de bank zo’n 30.000 euro recupereren.
  Maldegem
 3. Terug in de tijd met het beste Breskens ooit: ‘Hier was het: de beuk erin’
  PREMIUM

  Terug in de tijd met het beste Breskens ooit: ‘Hier was het: de beuk erin’

  Het is inmiddels bijna veertig jaar geleden, maar Bram van de Broecke kan er nog altijd geweldig van genieten. Hij speelde met de beste lichting die Breskens ooit heeft gehad en stuurde het ambitieuze Vlissingen in het openingsduel van de competitie in de tweede klasse in september 1983 met de staart tussen de benen naar huis. Omringd door oud-ploeggenoten - op initiatief van Jan de Lobel - gaan zijn gedachten terug naar onder meer dat moment, tijdens de reünie van het beste Breskens ooit.
  Breskens