Zowat alle gemeentediensten slaan de handen in mekaar voor Maldegem Zomert!
Volledig scherm
PREMIUM
Zowat alle gemeentediensten slaan de handen in mekaar voor Maldegem Zomert! © Joeri Seymortier

Maldegem zomert met drukste programma in jaren: “Wie niet op reis vertrekt, kan ook in Maldegem topzomer beleven”

MaldegemMaldegem duwt de zomer op gang met de vier ‘Dolle Braderiedagen’. Meteen ook het startschot van ‘Maldegem zomert!’ dat tot eind september voor sfeer en gezelligheid zorgt, in alle hoeken van de gemeente. Met allemaal gratis activiteiten. Wij lijsten ze nu al voor je op.

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Waterpeil van Damse Vaart stond nooit eerder zo laag in richting van Nederland: overzetboot Kobus uit voorzorg gesloten
  PREMIUM
  Damme/Brugge

  Waterpeil van Damse Vaart stond nooit eerder zo laag in richting van Nederland: overzet­boot Kobus uit voorzorg gesloten

  Het waterpeil langs de Damse Vaart, in het stuk tussen de Siphon en Nederland, is in geen decennia zo laag geweest als nu. De oorzaak: een combinatie van de droogte én een slecht werkend pompsysteem. Kobus, de overzetboot die je zelf moet bedienen in Lapscheure, ligt zelfs aan de ketting. “Dit is hoogst uitzonderlijk", zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.