Vooral de jeugd amuseert zich op de overdekte ijspiste van Maldegem.
Volledig scherm
Vooral de jeugd amuseert zich op de overdekte ijspiste van Maldegem. © Joeri Seymortier

Maldegem opent ijspiste... bij 15 graden: “Maar ijs houdt zichzelf koel, hoor”

Vijftien graden afgelopen weekend, maar op de Markt van Maldegem is de overdekte ijspiste geopend. Voor het zesde jaar is er schaatsplezier in de schaduw van het gemeentehuis. En die schaduw zal nodig zijn, want we genieten al volop van een lentegevoel. “Ecologisch onverantwoord? De lichten boven de ijspiste verbruiken meer dan de koelinstallatie”, klinkt het.

0 reacties

 1. Gino (53) nog één keer op podium als eerbetoon aan Paul Severs: “Door hem heb ik ooit Robbie Williams ontmoet”
  PREMIUM
  Eeklo

  Gino (53) nog één keer op podium als eerbetoon aan Paul Severs: “Door hem heb ik ooit Robbie Williams ontmoet”

  Gino Van de Walle (53) uit Eeklo kruipt donderdag een allerlaatste keer op het podium, als eerbetoon aan Paul Severs. In het begin van de jaren negentig stond Gino met zijn witte gitaar naast de zanger, bij zijn hit ‘Zeg eens meisje’. Dertig jaar later koestert hij nog altijd de herinneringen. “We konden toen nergens komen zonder dat fans ons achtervolgden voor een handtekening”, klinkt het. Wij duiken in het oude fotoalbum.
 2. Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

  Vrijdag is het Black Friday, heel wat grote ketens geven enorme kortingen op hun collecties. Het loont zeker de moeite om ook eens langs te gaan bij kleinere boetiekjes. Enkele lokale winkels lanceren verschillende deals tijdens Black Friday. Andere zaken maken van de gelegenheid gebruik om overconsumptie aan te kaarten en organiseren een alternatieve actie. Van ‘Amuse Toi’ in Lievegem tot ‘Optiek Lammerant’ in Deinze: wij lijsten zeven lokale winkels op in het Meetjesland en Deinze waar je ook tijdens Black Friday kan rekenen op een persoonlijke service.