Het nieuwe schepencollege van Maldegem, met Open Vld, N-VA en Merlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe schepencollege van Maldegem, met Open Vld, N-VA en Merlaan. © RV

Maldegem legt bom onder Meetjesland: “Gemeente organiseert haar eigen Brexit”

Maldegem legt een bom onder de samenwerkingen tussen de verschillende gemeenten in het Meetjesland. De gemeente wil niet verder betalen voor Comeet, de Woonwijzer Meetjesland en de Meetjesman. Volgens burgemeester Bart Van Hulle kosten die organisaties meer dan ze opbrengen. Volgens oppositiepartij CD&V organiseert Maldegem zo zijn eigen Brexit.

 1. Maldegem draait geldkraan voor kerk Balgerhoeke dicht: “Die investeringen moeten door Eeklo gedragen worden”
  PREMIUM
  Eeklo/Maldegem

  Maldegem draait geldkraan voor kerk Balgerhoe­ke dicht: “Die investerin­gen moeten door Eeklo gedragen worden”

  Eeklo en Maldegem zitten verstrikt in politiek gekibbel over kerken. De kerk van Balgerhoeke in Eeklo krijgt eindelijk haar langverwachte restauratie, maar wettelijk gezien moet buurgemeente Maldegem in dat dossier ook 176.000 euro op tafel leggen. Enkel en alleen omdat de parochie Balgerhoeke vroeger ook deels op Maldegems grondgebied vastgelegd werd. Maar Maldegem wil niet betalen. “We gaan niet investeren in een kerk in Eeklo, als we het in onze eigen gemeente niet eens doen”, klinkt het daar.
 2. Geen extra straf voor twintiger die tijdens politieverhoor z’n gsm door het raam gooit
  Aalter/Gent/Oostende

  Geen extra straf voor twintiger die tijdens politiever­hoor z’n gsm door het raam gooit

  Een 21-jarige Oostendenaar is in de Brugse rechtbank veroordeeld voor de heling van een gestolen nummerplaat. Zijn opvallendste stoot haalde S.T. evenwel uit tijdens z'n verhoor bij de politie. Hij gooide z’n gsm plots uit het raam op de derde verdieping. “Jullie hadden toch niet gedacht dat ik mijn code zou geven?”, grijnsde hij naar de agenten. Toch krijgt hij geen bijkomende straf.