De Stationsstraat in Maldegem.
Volledig scherm
De Stationsstraat in Maldegem. © Joeri Seymortier

Maldegem krijgt vier extra fietsstraten: “Fietsers hebben er voorrang op auto’s”

MaldegemMaldegem breidt het aantal fietsstraten in het centrum uit. Ook een deel van de Marktstraat, Stationsstraat, Schouwburgplaats en Brielstraat worden nu fietsstraat.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Maldegem nu een nieuw cultuurcentrum? Komen er nieuwe jeugdlokalen? En wat met de zalen in de verschillende dorpen?
  PREMIUM
  maldegem

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Maldegem nu een nieuw cultuurcen­trum? Komen er nieuwe jeugdloka­len? En wat met de zalen in de verschil­len­de dorpen?

  De bestuursperiode is ook in Maldegem ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. De gemeente kende enkele maanden geleden een bestuurswissel, en dat zorgt voor een uitzonderlijke situatie. Maar toch: komt dat nieuwe Cultuurcentrum er nu wel of niet? En zijn er nog meer plannen van de oude bestuursploeg naar de vuilbak verwezen? Wij zochten het uit.