Elisa Dhont (links) samen met enkele helpers, in de container die in Kleit gevuld wordt met hulpgoederen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elisa Dhont (links) samen met enkele helpers, in de container die in Kleit gevuld wordt met hulpgoederen. © Joeri Seymortier

Kleit liep in 2005 en 2006 onder, en weet welke ellende het is: “Omdat elk beetje hulp belangrijk is, zijn we als dorp solidair”

KleitHet dorpje Kleit, bij Maldegem in Oost-Vlaanderen, leeft nog meer dan elders mee met de slachtoffers van de overstromingen in Limburg en de Ardennen. In 2005 en 2006 stonden de inwoners daar ook tot de knieën in het water. “Die beelden roepen nare herinneringen op. Wij zetten dan ook meteen een actie op”, klinkt het. 

  1. Julie Strobbe (40) is vrouw achter nieuw succesverhaal ‘Oh, Baby!’: “Biologische verzorgingsproducten voor je kind, dat zorgt voor vertrouwen”
    PREMIUM
    Aalter

    Julie Strobbe (40) is vrouw achter nieuw succesver­haal ‘Oh, Baby!’: “Biologi­sche verzor­gings­pro­duc­ten voor je kind, dat zorgt voor vertrouwen”

    Wat doe je als jonge mama wanneer je voor je baby op zoek bent naar biologische verzorgingsproducten, maar je goesting niet kan vinden? Dan breng je gewoon zelf iets op de markt. Julie Strobbe (40) uit Aalter is zo de vrouw achter ‘Oh, Baby!’ geworden. “En nu liggen mijn producten al in 300 apotheken. Ik kan het zelf amper geloven”, zegt Julie. Wij gingen langs.