Elisa Dhont (links) samen met enkele helpers, in de container die in Kleit gevuld wordt met hulpgoederen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elisa Dhont (links) samen met enkele helpers, in de container die in Kleit gevuld wordt met hulpgoederen. © Joeri Seymortier

Kleit liep in 2005 en 2006 onder, en weet welke ellende het is: “Omdat elk beetje hulp belangrijk is, zijn we als dorp solidair”

KleitHet dorpje Kleit, bij Maldegem in Oost-Vlaanderen, leeft nog meer dan elders mee met de slachtoffers van de overstromingen in Limburg en de Ardennen. In 2005 en 2006 stonden de inwoners daar ook tot de knieën in het water. “Die beelden roepen nare herinneringen op. Wij zetten dan ook meteen een actie op”, klinkt het. 

  1. Jonas (34) werd tijdens match bewusteloos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”
    PREMIUM
    Aalter/Deinze

    Jonas (34) werd tijdens match bewuste­loos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”

    Hij stond in het verleden al terecht voor diefstal en gewelddadige feiten, maar in augustus van vorig jaar maakte amateurspeler T.V. (23) uit Brugge het wel heel bont. Tijdens een oefenmatch tegen The Red-White Boys uit Aalter deelde de twintiger zo'n harde klap uit aan tegenstander Jonas Strobbe (34) dat die laatste het bewustzijn verloor. Hij riskeert nu een celstraf van een jaar. “Zo’n feiten kunnen absoluut niet door de beugel. Niet op het veld, en ook niet ernaast.”