De kerk van Donk.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerk van Donk. © Joeri Seymortier

Kerk Donk gaat sluiten, maar gemeente Maldegem wil ze niet: “Moet nu noodgedwongen verkocht worden”

Donk/MaldegemDe parochie Donk (Maldegem) houdt op te bestaan, en de kerkfabriek gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het mooie kerkgebouw. Ze wilde de kerk in erfpacht aan de gemeente Maldegem geven, maar die bedankt voor het aanbod. Er zit niets anders op dan de kerk te koop zetten. Wat zijn de mogelijkheden?

 1. Zowat overal omrijden door 10 grote werven in Aalter: “Natuurlijk is er hinder, maar het is de enige manier om vooruit te geraken”
  PREMIUM
  Aalter

  Zowat overal omrijden door 10 grote werven in Aalter: “Natuurlijk is er hinder, maar het is de enige manier om vooruit te geraken”

  Wie door Aalter rijdt kan niet om de grote werven en wegenwerken heen. Niet minder dan tien grote werken lopen nu, of worden binnenkort opgestart. Van de geluidsmuren langs de E40, over het fietspad in de Overleiestraat, tot de Kapellestraat in Knesselare. Waar moet je overal omrijden? En hoe lang duurt de hinder? Wij zetten de tien werven op een rijtje.
 2. Nick Braet over WK padel: “Top acht halen zou mooi zijn”
  Padel

  Nick Braet over WK padel: “Top acht halen zou mooi zijn”

  Overmorgen reizen zowel de Belgische mannenploeg als die van de vrouwen af naar Qatar. In het Quater Khalifa Tennis Complex nemen ze van 15 tot en met 20 november deel aan het WK padel voor landenteams. De Chileen Juan Pablo Abarca de la Fuente is de coach van de Belgische mannenploeg en hij selecteerde ook twee Oost-Vlaamse spelers: Gentenaar Nick Braet en Maldegemnaar Dominique Coene. Braet reist niet zonder ambitie af naar Qatar.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.