Voor en na de operatie: helft kogels verwijderd.
Volledig scherm
Voor en na de operatie: helft kogels verwijderd. © RV

Helft kogels uit lijf Stumpertje operatief verwijderd

Maldegem/GentZwerfkat Stumpertje is een eerste keer geopereerd. Het dier werd vorige week met 18 kogels en een gebroken bekken gevonden aan het Stationsplein van Maldegem en binnengebracht in het opvangcentrum van de Poezenboot in Gent. Dierenarts Ellie De Grauwe kon 9 kogels operatief weghalen en ontdekte nog twee extra kogels in het gehavende lichaam.

 1. Maldegem stuurt medewerkers Stefaan en Steve om puin te ruimen in Trooz: “We schenken liever hulp dan geld”
  Maldegem

  Maldegem stuurt medewer­kers Stefaan en Steve om puin te ruimen in Trooz: “We schenken liever hulp dan geld”

  De Oost-Vlaamse gemeente Maldegem gooit haar personeel en voertuigen in de strijd om de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië te helpen. Deze week zijn graafkraanmachinist Stefaan Van Nieuwenhuyse (41) en vrachtwagenchauffeur Steve Roels (45) aan de slag in het dorpje Trooz, waar ze puin ruimen op de openbare weg. “We hebben geen seconde getwijfeld om deze mensen in nood te helpen”, zegt Stefaan.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.