De leerlingen rond hun weerstation.
Volledig scherm
De leerlingen rond hun weerstation. © JSA

GO! Atheneum Courtmanslaan heeft eigen weerstation en laat iedereen resultaten zien

MaldegemHet GO! Atheneum Courtmanslaan in Maldegem heeft een eigen weerstation. Iets waar de leerlingen zelf aan bouwden.

 1. Na jaren van daling, nu weer meer afval in Meetjesland en regio Deinze: “Door corona meer thuis? Dat voel je in de huisvuilzak en aan de glasbol”
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Na jaren van daling, nu weer meer afval in Meetjes­land en regio Deinze: “Door corona meer thuis? Dat voel je in de huisvuil­zak en aan de glasbol”

  De inwoners van het Meetjesland en de streek rond Deinze hebben vorig jaar voor een pak meer afval gezorgd. Elke inwoner zorgde voor gemiddeld 5 kilo meer in de restafvalzak, ook voor 5 kilo meer PMD, 3 kilo meer papier en karton, en ook nog eens 2,5 kilo meer glas. “De reden? We zaten vorig jaar allemaal veel meer thuis, en dat zorgt voor meer thuisafval”, klinkt het.
 2. 70.000 euro voor ‘Kinepolis on Tour’ verantwoord of niet? “Mensen uit 108 verschillende gemeenten leren Maldegem kennen”
  Maldegem

  70.000 euro voor ‘Kinepolis on Tour’ verant­woord of niet? “Mensen uit 108 verschil­len­de gemeenten leren Maldegem kennen”

  Deze week landt ‘Kinepolis on Tour’ voor de nationale première in Maldegem, en zorgt elf dagen lang voor cinema in openlucht. De gemeente betaalt 70.000 euro, en dat is niet naar de zin van CD&V. Die zien liever kleinschalige events, waar de plaatselijke horeca een graantje kan bij meepikken. “Wij willen meer doen dan kampvuurtjes maken met lokale stamgenoten. Maldegem moet ook buiten de gemeente een bekend merk worden”, reageert burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) scherp.