De tragische gebeurtenis gebeurde in Het Leen in Eeklo
Volledig scherm
PREMIUM
De tragische gebeurtenis gebeurde in Het Leen in Eeklo © RV.

Fietser (58) stikt na insectenbeet in hals, specialist waarschuwt: “Twee minuten na de steek kan allergische reactie al fataal zijn”

Maldegem/EekloEen 58-jarige Maldegemnaar is tijdens een fietstocht overleden aan een allergische reactie na een insectenbeet. Zijn keel zwol op waardoor hij ter plaatse stikte. Professor Didier Ebo, specialist in allergische reacties, waarschuwt, want zonder gepaste behandeling kan het akelig snel gaan. Wat kan u het beste doen als u allergisch reageert op een beet? En welke insecten zijn de grootste boosdoeners?

  1. Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpatiëntjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”
    PREMIUM
    BRUGGE

    Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpa­tiën­tjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”

    Ze kreeg ooit een bruine enveloppe in de bus met 45 tekeningen, die de leerlingen van een klasje uit Kuurne hadden gemaakt voor hun aan kanker overleden klasgenootje Lisa. Op basis van die werkjes ontwierp ze knuffels. Toen ze die ging overhandigen, toverde ze prompt een glimlach op het gezicht van de treurende kindjes. Linda Dhont (69) uit Brugge heeft een opvallende gave. Sinds een klein jaar probeert ze ook de kindjes op de kinderkankerafdeling van het UZ in Gent te steunen in hun strijd. Haar verhaal.