Werken.
Volledig scherm
Werken. © Geert De Rycke

Druk kruispunt moet laatste tien dagen van augustus helemaal dicht

MaldegemHet drukke kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat, Schouwburgplaats en de Mevrouw Courtmanslaan in Maldegem moet tien dagen dicht.

 1. Eigen restaurant, kapsalon, serrewinkel en binnenkort ook schoonheidssalon: College ten Doorn laat leerlingen volop proeven van praktijk
  PREMIUM
  Eeklo

  Eigen restaurant, kapsalon, serrewin­kel en binnenkort ook schoon­heids­sa­lon: College ten Doorn laat leerlingen volop proeven van praktijk

  College ten Doorn in Eeklo laat haar scholieren voluit proeven van de praktijk. Voor de leerlingen ‘Restaurant en Keuken’ is het eigen didactisch restaurant weer open gegaan, maar er is ook een eigen kapsalon, een serrewinkel en binnenkort opent er ook een schoonheidssalon. En daar kan jij allemaal naartoe. Wij gingen langs.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Leerlingen van Atheneum Courtmanslaan Maldegem bezoeken concentratiekamp Auschwitz-Birkenau: “Ik zal nooit meer het beeld vergeten van die kinderschoenen”
  PREMIUM

  Leerlingen van Atheneum Courtman­slaan Maldegem bezoeken concentra­tie­kamp Auschwitz-Birkenau: “Ik zal nooit meer het beeld vergeten van die kinder­schoe­nen”

  Op uitnodiging van het Ministerie van Defensie en van het War Heritage Institute hebben leerlingen van Atheneum Courtmanslaan Maldegem een herdenkingsreis gemaakt naar de concentratie- en uitroeiingskampen in het Poolse Auschwitz en Birkenau, waar de nazi’s meer dan een miljoen mensen hebben vermoord. We reisden met hen mee. Relaas van een schooluitstap die de deelnemers nooit meer zullen vergeten.