Tania kreeg chocolade van de vrijwilligers Joël en Ronny.
Volledig scherm
Tania kreeg chocolade van de vrijwilligers Joël en Ronny. © Gemeentebestuur Maldegem

Compostplaats Kuma lokt 10.000 bezoekers in drie jaar tijd

MaldegemDe inwoners van Maldegem blijven goed gebruik maken van de drie publieke compostplaatsen. Die aan de Kuma lokte al 10.000 bezoekers.

 1. Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maandenlang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”
  PREMIUM

  Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maanden­lang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”

  “Nee, Anna hoefde niet in het huishouden te helpen. Al ben ik wel blij dat ze af en toe hielp met de strijk.” Hugo Schaeck (67), een gepensioneerde tandarts uit Hansbeke, wierp zich het afgelopen jaar op als echte pater familias voor Anna (30) en dochtertje Milana (4). Hij bood de Oekraïense oorlogsvluchtelingen een thuis aan, in zijn eigen woning. Geniet van een hartverwarmend dubbelinterview.
  Deinze
 2. Toch een beetje goed nieuws voor Johan uit Maldegem na oplichting: 29.000 euro gerecupereerd door bank

  Toch een beetje goed nieuws voor Johan uit Maldegem na oplichting: 29.000 euro gerecupe­reerd door bank

  “Hij was zo overtuigend. ‘Zoek mijn naam en deze nummer maar op. Je zal zien dat alles klopt’, zei hij.” Johan de Pau (66) deed begin maart moedig zijn verhaal in onze krant. Oplichters maakten de ondernemer uit Maldegem in één dag 66.000 euro lichter. Eerst via een berichtje in naam van zijn dochter, later telefonisch in naam van zijn bank. Ondertussen kon de bank zo’n 30.000 euro recupereren.
  Maldegem