Het parket was tot na middernacht bezig op de plaats delict.
Volledig scherm
Het parket was tot na middernacht bezig op de plaats delict. © SDD

Burenruzie eindigt fataal voor 53-jarige man uit Maldegem, dader amper 15 jaar oud

MaldegemTijdens de steekpartij van maandagavond in Maldegem heeft een 53-jarige man het leven gelaten. Hij werd gedood door zijn buurjongen van amper 15 jaar oud. De minderjarige werd gearresteerd en zal vandaag worden voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent. 

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Zo viert Pieter dit weekend zijn 40ste verjaardag: “80 kilometer lopen van zonsondergang tot zonsopgang”
  PREMIUM
  Aalter

  Zo viert Pieter dit weekend zijn 40ste verjaardag: “80 kilometer lopen van zonsonder­gang tot zonsopgang”

  Wat doe je als je veertig wordt, maar de discotheken en danszalen zijn nog dicht? Pieter De Neve uit Aalter gaat in de nacht van zaterdag op zondag zijn speciale verjaardag vieren met een ‘midsummernightrun’. In de kortste nacht van het jaar loop je dan met een vriend, van zonsondergang tot zonsopgang. “In een discotheek doe je ook een nachtje door. Dus al lopend lukt dat ook wel”, lacht Pieter.
 3. 70.000 euro voor ‘Kinepolis on Tour’ verantwoord of niet? “Mensen uit 108 verschillende gemeenten leren Maldegem kennen”
  Maldegem

  70.000 euro voor ‘Kinepolis on Tour’ verant­woord of niet? “Mensen uit 108 verschil­len­de gemeenten leren Maldegem kennen”

  Deze week landt ‘Kinepolis on Tour’ voor de nationale première in Maldegem, en zorgt elf dagen lang voor cinema in openlucht. De gemeente betaalt 70.000 euro, en dat is niet naar de zin van CD&V. Die zien liever kleinschalige events, waar de plaatselijke horeca een graantje kan bij meepikken. “Wij willen meer doen dan kampvuurtjes maken met lokale stamgenoten. Maldegem moet ook buiten de gemeente een bekend merk worden”, reageert burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) scherp.