Het team van 'Maldegem Boomt' op het grijze Vredesplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van 'Maldegem Boomt' op het grijze Vredesplein. © Joeri Seymortier

Beton gaat eruit, groen in de plaats: ‘Maldegem Boomt’ frist zes locaties op

MaldegemDe gemeente Maldegem lanceert het project ‘Maldegem Boomt’ en wil zes locaties in de gemeente vergroenen. Beton gaat eruit, en er worden bomen en struiken in de plaats geplant. “We willen ook de inwoners meekrijgen in dit verhaal en onze gemeente zo gezelliger en klimaatgezonder maken”, klinkt het. Hier wordt gewerkt.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Dat lost niks op”
  PREMIUM

  Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Dat lost niks op”

  “De feiten gebeurden op klaarlichte dag in de drukste straat van Brugge. En niemand greep in. Neen, dat begrijp ik niet.” De mama van de 13-jarige jongen die met een mes werd bedreigd in Brugge, doet voor het eerst haar verhaal. Op vraag van haar zoon stapte ze niet naar de politie. “Zowel voor het slachtoffer als voor de dader vragen we om van zo’n zaken wél steeds aangifte te doen", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Een situatieschets van wat nu precies gebeurde in Brugge.
  Brugge