Illustratiebeeld: testcentrum.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: testcentrum. © Kristof Pieters

AZ Zeno opent testcentrum op campus Maldegem: “Alleen voor wie geen symptomen heeft”

MaldegemVanaf maandag 6 december kan je voor een Covid-test ook terecht op de AZ Zeno Campus Maldegem, aan de rotonde van de oude rijkswachtkazerne.

 1. De beste garnaalkroketten van het land straks overal in Vlaanderen te krijgen: “Klanten vragen er al jaren naar”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  De beste garnaalkro­ket­ten van het land straks overal in Vlaanderen te krijgen: “Klanten vragen er al jaren naar”

  Luc Bellings gaf ze ooit een 10 op 10 voor hun garnaalkroketten en daar kan straks iedereen van genieten, want restaurant 't Werftje in Zeebrugge gaat ze massaal produceren. Dat is ook zo voor hun befaamde vis- en garnaalsoepen. Alles wordt vanaf volgend jaar in een nieuw productiecentrum in Maldegem gemaakt. “'t Werftje moet een echte merknaam worden”, zegt chef Eli Vandersnickt.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Erwetegem-Drongen eindigt na spektakelmatch onbeslist, AZ’77 Maldegem stunt bij leider Deftinge
  MINIVOETBAL EERSTE NATIONALE

  Erwetegem-Dron­gen eindigt na spektakel­match onbeslist, AZ’77 Maldegem stunt bij leider Deftinge

  De topper in eerste nationale tussen Indulek Erwetegem en Opel Haeck Drongen loste de verwachtingen ruimschoots in. Na een heuse spektakelmatch werd het 8-8. Een sterke opener in 2022 kwam er ook van AZ’77 Maldegem. Dat zorgde voor een stunt door bij leider San Siro Deftinge met 3-4 te winnen. Het was niet de enige verrassing op de eerste speeldag in het nieuwe kalenderjaar, want Sint-Gillis-Waas deelde titelkandidaat Synergie Oudenaarde een stevige uppercut uit: 11-6.