Het bos Burkel in Maldegem wordt uitgebreid.
Volledig scherm
Het bos Burkel in Maldegem wordt uitgebreid. © Natuurpunt

7.000 nieuwe bomen en struiken: bos in Burkel wordt fors groter dankzij geld van negen bedrijven

MaldegemNatuurpunt plant 7.000 nieuwe bomen en struiken in Maldegem, en breidt het bos in Burkel daarmee uit met 2,5 hectare.

 1. Eleonore (11) is jongste kandidaat in Junior Bake Off Vlaanderen: “Mama won ooit op televisie en is mijn grote leermeester”
  PREMIUM
  Boekhoute

  Eleonore (11) is jongste kandidaat in Junior Bake Off Vlaanderen: “Mama won ooit op televisie en is mijn grote leermees­ter”

  Eleonore De Nijs (11) uit Boekhoute schittert in het nieuwe programma Junior Bake Off Vlaanderen, elke woensdagavond op VIER. Als jongste van alle kandidaten moet ze presentator Jeroom en de jury overtuigen van haar bakkunsten. De kneepjes van het vak leert ze alvast van een goede leermeester: mama Ellen Lammens won in 2012 nog het programma De Meesterbakker, en dat heeft haar leven drastisch veranderd. Wij gingen in Boekhoute in de potten roeren.
 2. Bewoners en familie Veilige Have blij met snel coronavaccin: “Dit is een enorm gek jaar geweest. Op naar betere tijden”
  PREMIUM
  Aalter

  Bewoners en familie Veilige Have blij met snel coronavac­cin: “Dit is een enorm gek jaar geweest. Op naar betere tijden”

  De bewoners van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter krijgen volgende week al hun coronavaccin, als eerste in Oost-Vlaanderen. Dinsdag en woensdag worden 550 spuitjes gezet. Zowat alle bewoners en hun familie reageren enthousiast, en hopen dat het normale leven nadien snel mag terugkeren. De overgang van oud naar nieuw werd in het Aalterse rusthuis nog mooier toen Romi (11) voor elk van de bewoners met een nieuwjaarsbrief voor de deur stond. Wij gingen reacties sprokkelen.
 3. Brexit-parking in Drongengoed blijft (voorlopig) leeg: “Steeds meer kans dat daar nooit een vrachtwagen komt”
  PREMIUM
  Ursel

  Brexit-par­king in Drongen­goed blijft (voorlopig) leeg: “Steeds meer kans dat daar nooit een vrachtwa­gen komt”

  De zogenaamde Brexit-parking op het militair vliegveld in het Drongengoed in Ursel bij Aalter blijft voorlopig op slot. De bewegwijzering naar de bufferparking is nog altijd afgeplakt en er staat nog geen vrachtwagen op het tarmac. “In de tweede helft van januari zal pas duidelijk worden of het echt druk wordt aan de grensovergangen naar Engeland. Maar voorlopig wordt de kans dat er in Ursel nooit vrachtwagens komen steeds groter”, zegt Pieter De Crem.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"