1. Zes maanden geleden kreeg ze te horen: “Borstkanker”. Nu heropent Anneleen (51) haar bloemenwinkel.
  PREMIUM
  Aalter

  Zes maanden geleden kreeg ze te horen: “Borstkan­ker”. Nu heropent Anneleen (51) haar bloemenwin­kel.

  Anneleen Van Acker (51) heropent vrijdag haar bloemenwinkel Onverbloemd in Aalter. Zes maanden geleden moest ze noodgedwongen sluiten, nadat Anneleen te horen kreeg dat ze borstkanker had. Ze telt af om haar winkel weer te mogen openen. “Ik ben geschrokken van de liefde en bezorgdheid van de mensen om me heen. Zo hartverwarmend”, zegt Anneleen, die voor ons haar verhaal vertelt.
 2. Waar kan je nog zwemmen in Meetjesland? Zwembad Eeklo tijdelijk dicht, Maldegem sluit volgend jaar voor grote werken, Evergem bouwt nieuw
  PREMIUM
  Maldegem/Eeklo/Evergem

  Waar kan je nog zwemmen in Meetjes­land? Zwembad Eeklo tijdelijk dicht, Maldegem sluit volgend jaar voor grote werken, Evergem bouwt nieuw

  Zwemmers krijgen het moeilijk in het Meetjesland. Het zwembad van Eeklo sluit op 1 december voor maanden de deuren. Ook het zwembad van Maldegem moet volgend jaar voor zowat vier maanden dicht. In Evergem is dan weer de bouw van een nieuw zwembad gestart, en sluit het oude volgende zomer. Waar kunnen zwemmers nog terecht?
 1. Na tip aan Faroek: duikers zoeken in Damse Vaart naar wapen van Bende van Nijvel, maar moeten speurtocht voorlopig staken
  Play
  Damme

  Na tip aan Faroek: duikers zoeken in Damse Vaart naar wapen van Bende van Nijvel, maar moeten speurtocht voorlopig staken

  Politiespeurders en duikers van de civiele bescherming zijn in de Damse Vaart op zoek gegaan naar een wapen dat zou hebben toebehoord aan de Bende van Nijvel, maar hebben die zoektocht moeten staken wegens te lastige omstandigheden. Voorlopig hebben ze niets gevonden. Het onderzoek raakte in een stroomversnelling na een tip aan VTM-misdaadjournalist Faroek Özgünes. Het wapen zou indertijd door de latere eigenaar in het kanaal geworpen zijn.
 2. Na weigering van Sint-Laureins: blijft Eeklo als een oude vrijster achter? “We zijn niet gegeerd, maar blijven spreken met alle buurgemeenten”
  PREMIUM
  Eeklo/Meetjesland

  Na weigering van Sint-Lau­reins: blijft Eeklo als een oude vrijster achter? “We zijn niet gegeerd, maar blijven spreken met alle buurgemeen­ten”

  Nu ook Sint-Laureins afhaakt voor een fusie met Eeklo, blijft de hoofdstad van het Meetjesland eenzaam en alleen achter. Een fusie tussen Eeklo en Maldegem is nooit een optie geweest. Kaprijke schakelt dan weer een burgerpanel in om de fusie te bekijken. Heeft Eeklo nog kans en met wie? Wij zetten het op een rijtje.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Jonas (34) werd tijdens match bewusteloos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”
  PREMIUM
  Aalter/Deinze

  Jonas (34) werd tijdens match bewuste­loos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”

  Hij stond in het verleden al terecht voor diefstal en gewelddadige feiten, maar in augustus van vorig jaar maakte amateurspeler T.V. (23) uit Brugge het wel heel bont. Tijdens een oefenmatch tegen The Red-White Boys uit Aalter deelde de twintiger zo'n harde klap uit aan tegenstander Jonas Strobbe (34) dat die laatste het bewustzijn verloor. Hij riskeert nu een celstraf van een jaar. “Zo’n feiten kunnen absoluut niet door de beugel. Niet op het veld, en ook niet ernaast.”
 2. Nu nog oude kazerne en opvangcentrum, straks eindelijk ‘Wijk van de Toekomst’: “Hebben hier lang naar uitgekeken”
  PREMIUM
  Damme

  Nu nog oude kazerne en opvangcen­trum, straks eindelijk ‘Wijk van de Toekomst’: “Hebben hier lang naar uitgekeken”

  Goed nieuws voor de realisatie van ‘De Wijk van de Toekomst’, op de terreinen van de voormalige legerkazerne in Sijsele. De verkoop van de gronden van Defensie aan de West-Vlaamse Intercommunale is eindelijk rond, waardoor het project na een lange stilstand in een stroomversnelling komt. “Het is de bedoeling om tegen eind volgend jaar een ontwikkelaar te kiezen", zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V).