Vrachtwagen in schaar Binnenring.
Volledig scherm
Vrachtwagen in schaar Binnenring. © Marc Baert

Vrachtwagen botst tegen vangrail, rijbaan even versperd

MachelenEen vrachtwagen is donderdagmiddag in schaar terechtgekomen op de aansluiting van de Brusselse binnenring met de E19 naar Antwerpen. De weg was door het ongeval een tijdje versperd. 

 1. Burgerlijke partijen verzetten zich niet tegen twee aparte processen na aanslagen in 2016
  Zaventem

  Burgerlij­ke partijen verzetten zich niet tegen twee aparte processen na aanslagen in 2016

  Volgens de burgerlijke partijen staat niets in de weg dat de terreurgroep die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Parijs en Brussel, in november 2015 en maart 2016, op twee verschillende processen terechtstaat. Dat heeft meester Hamid El Abouti, die optreedt voor verschillende slachtoffers, maandag gezegd aan de kamer van inbeschuldigingstelling. Die moet zich buigen over de doorverwijzing van de verdachten in het dossier rond de aanslagen in Brussel.
 2. Minder inbraken, maar fors meer intrafamiliaal geweld en druggebruik: 1.500 extra misdrijven in politiezone ViMa door corona
  Vilvoorde/Machelen

  Minder inbraken, maar fors meer intrafami­li­aal geweld en drugge­bruik: 1.500 extra misdrijven in politiezo­ne ViMa door corona

  De lokale politie Vilvoorde-Machelen (ViMa) heeft vorig jaar maar liefst 5.968 misdrijven geregistreerd. Een toename van 1.580 feiten in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers die de politiezone vrijgegeven heeft. Opvallend: het coronavirus had een enorme impact op de cijfers. Niet alleen waren er 1.456 corona-inbreuken, maar de pandemie zorgde ook voor heel wat intrafamiliaal geweld en een toename van druggebruik.