Gemeentelijke basisschool De Fonkel in Diegem.
Volledig scherm
Gemeentelijke basisschool De Fonkel in Diegem. © Marc Baert

Veertien leerkrachten De Fonkel thuis, maar school blijft toch open: “Directie bedankt inzet personeel”

DiegemIn gemeenteschool De Fonkel in Diegem zitten momenteel veertien leerkrachten thuis. De helft daarvan testte positief, de zeven anderen zitten in quarantaine door hun gezinssituatie. En toch blijft de school – op zes klassen na – open. “De directrice staat er zelf nog net niet voor de klas”, zegt onderwijsschepen Peter Roose (N-VA).” Ook in De Sterrenhemel in Machelen zijn de gevolgen groot.

  1. HUIZENJACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruitstreek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruit­streek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”

    Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Glabbeek. Met een bewonersaantal van 5.000 niet meteen de grootste gemeente, maar wel eentje met goede verbindingswegen en... lage gemeentebelastingen. Een absolute troef voor wie een eigendom bezit, of ervan droomt.
    Glabbeek