Jean-Pierre De Groef wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw burgemeester van Machelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre De Groef wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw burgemeester van Machelen. © Marc Baert

Van oppositiebanken naar Machelse burgemeestersstoel? Oud-burgemeester Jean-Pierre De Groef bereikt principieel akkoord met N-VA

MachelenDe kans is heel groot dat Jean-Pierre De Groef – die al 18 jaar burgemeester van Machelen was – de sjerp binnenkort opnieuw mag omgorden. Amper een dag nadat minister Bart Somers Machelen onbestuurbaar verklaarde, heeft het kartel sp.a-spirit-Groen al een principieel akkoord met N-VA. “Inhoudelijk is alles rond, nu moeten we de functies nog verdelen”, aldus De Groef.

 1. Champagnestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroordelingen uit het verleden”
  Brussel

  Champag­nestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroorde­lin­gen uit het verleden”

  De jongeman die vorige maand inbrak in het Brusselse justitiepaleis is veroordeeld tot 15 maanden cel. De jongeman is lid van de beruchte Fuel Gang Deze bende kwam vorig jaar nog in het nieuws nadat ze een minderjarig meisje had ‘gekocht’ en ‘verhuurd’ aan mannen. Tijdens zijn inbraak, die hij filmde en op Snapchat zette, dronk hij champagne en richtte hij vernielingen aan. Omdat hij nu ook verschillende celstraffen uit het verleden dreigt uit te moeten zitten lijkt de rekening voor de champagne erg gepeperd te worden.
 1. Gekibbel om de sjerp, een verloren schepenambt en nu onbestuurbaar: impasse bij CD&V duwt Machelen helemaal in politieke crisis
  PREMIUM
  Machelen

  Gekibbel om de sjerp, een verloren schepen­ambt en nu onbestuur­baar: impasse bij CD&V duwt Machelen helemaal in politieke crisis

  De Vlaams-Brabantse gemeente Machelen moet iets meer dan twee jaar na de verkiezingen op zoek naar een nieuwe meerderheid. Dinsdag werd de gemeente immers onbestuurbaar verklaard. Het gevolg van interne strubbelingen binnen CD&V – onder meer om de sjerp. Coalitiepartner N-VA was de “kleutertuin” beu en stemde mee met de oppositie, die de onbestuurbaarheid op de agenda zette. Maar wat nu?
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?