Jean-Pierre De Groef wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw burgemeester van Machelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre De Groef wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw burgemeester van Machelen. © Marc Baert

Van oppositiebanken naar Machelse burgemeestersstoel? Oud-burgemeester Jean-Pierre De Groef bereikt principieel akkoord met N-VA

MachelenDe kans is heel groot dat Jean-Pierre De Groef – die al 18 jaar burgemeester van Machelen was – de sjerp binnenkort opnieuw mag omgorden. Amper een dag nadat minister Bart Somers Machelen onbestuurbaar verklaarde, heeft het kartel sp.a-spirit-Groen al een principieel akkoord met N-VA. “Inhoudelijk is alles rond, nu moeten we de functies nog verdelen”, aldus De Groef.

 1. Politicoloog over politieke impasse in Machelen: “Als plooien niet snel gladgestreken worden, is onbestuurbaarheid enige gevolg”
  PREMIUM
  Machelen

  Politico­loog over politieke impasse in Machelen: “Als plooien niet snel gladgestre­ken worden, is onbestuur­baar­heid enige gevolg”

  Nu de politieke impasse in Machelen compleet is nadat enkele leden van de meerderheid tijdens de gemeenteraad de kant van de oppositie kozen, rijst de vraag hoe het nu verder moet binnen die meerderheid. Niet alleen bij de politiekers zelf, maar ook bij de inwoners. Welke opties zijn er nog? En wat indien de plooien niet gladgestreken worden? Zijn nieuwe verkiezingen mogelijk? Politicoloog Herwig Reynaert zet alles voor u op een rijtje.
 2. Steeds meer slachtoffers van ‘stille doder’: op drie jaar tijd drie keer meer CO-vergiftigingen
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Steeds meer slachtof­fers van ‘stille doder’: op drie jaar tijd drie keer meer CO-vergifti­gin­gen

  Voor het derde jaar op rij is het aantal slachtoffers van een CO-vergiftiging in Brussel gestegen. 163 mensen hadden vorig jaar medische hulp nodig, drie keer meer dan in 2017. Het probleem treft vooral arme mensen: zij wonen vaak in gedateerde woningen met een gevaarlijke installatie. “Soms stoken mensen vuurtjes in huis om toch maar te kunnen verwarmen.”
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"