Uplace in Machelen wordt Broeklin.
Volledig scherm
Uplace in Machelen wordt Broeklin. © ORG

Uplace definitief begraven, opvolger Broeklin mikt op maakwinkels: “Ondertussen wel al 90 miljoen euro verlies”

Na 15 jaar vol procedureslagen en met een financiële put van 90 miljoen euro heeft CEO Jan Van Lancker donderdag het Uplace-project in het Vlaams-Brabantse Machelen definitief begraven. “We hebben het niet gehaald en gaan nu voor een nieuw project, Broeklin genaamd”, aldus de CEO. Dat zal voornamelijk plaats bieden aan maakwinkels, maar ook natuur en cultuur krijgen een plek op de site.

 1. Inbrakenplaag in Vilvoorde en Machelen: maar liefst negen inbraken op één dag
  Vilvoorde/Machelen

  Inbraken­plaag in Vilvoorde en Machelen: maar liefst negen inbraken op één dag

  De politiezone Vilvoorde/Machelen stelt de laatste tijd een sterke toename vast in het aantal inbraken in woningen. Eergisteren werden er zelf maar liefst negen inbraken vastgesteld waarvan drie in Machelen en zes in Vilvoorde. “Om deze reden doen we ook graag nog een warme oproep aan de inwoners om waakzaam te blijven en verdacht gedrag te melden op het nummer 101", zegt politiewoordvoerster Catherine Bodet.
 2. REPORTAGE. Op parcoursverkenning: Winterpret palmt vanaf vandaag Brusselse binnenstad in
  PREMIUM
  Brussel

  REPORTAGE. Op parcours­ver­ken­ning: Winterpret palmt vanaf vandaag Brusselse binnenstad in

  De straten van de Brusselse binnenstad zijn sinds vandaag opnieuw gehuld in goudwitte kerstverlichting, houten kerstchalets en de geur van glühwein. De kerstmarkt Winterpret maakt na een jaar afwezigheid haar comeback - met coronapas en mondmasker weliswaar. Wij trokken net voor de officiële opening al langs vijf chalets waar de eindejaarsgezelligheid van afdroop. “Het is een speciale editie, het wordt afwachten hoeveel bezoekers we krijgen.”
 1. Op huizenjacht in... Ternat: “Wonen in instapklare woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”
  PREMIUM
  Ternat
  1

  Op huizen­jacht in... Ternat: “Wonen in instapkla­re woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat. De thuisgemeente van de populaire Eén-soap Thuis, een landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven nabij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.