De tijdelijke fietsbrug in Machelen is drie dagen afgesloten.
Volledig scherm
De tijdelijke fietsbrug in Machelen is drie dagen afgesloten. © Dieter Nijs

Tijdelijke fiets- en voetgangersbrug even opgebroken voor grondwerken

MachelenVoetgangers en fietsers die vandaag, morgen of donderdag de Woluwelaan in Machelen over willen steken, zullen dat niet via de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug kunnen doen. De brug is even opgebroken voor grondwerken.

 1. Picnic The Bridge: “Verkeerssituatie Vlaamsesteenweg moet worden aangepakt”
  Brussel

  Picnic The Bridge: “Verkeers­si­tu­a­tie Vlaamse­steen­weg moet worden aangepakt”

  Tien jaar nadat Picnic The Streets ervoor zorgde dat er een voetgangerszone kwam in het Brusselse stadscentrum, pleit een nieuwe, gelijkaardige beweging voor een aanpak van de verkeerssituatie aan de Vlaamsepoort, het kruispunt van de Dansaertstraat, de kleine ring en de Vlaamsesteenweg. Op 12 juni willen de initiatiefnemers een sit-in en picknick houden op de brug, onder de noemer Picnic The Bridge.
 2. Politie Vilvoorde-Machelen trok het voorbije weekend 12 rijbewijzen in voor gsm-gebruik achter het stuur
  Vilvoorde

  Politie Vilvoorde-Machelen trok het voorbije weekend 12 rijbewij­zen in voor gsm-ge­bruik achter het stuur

  Het voorbije weekend hebben twaalf bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk moeten afgeven omdat ze betrapt werden voor het gebruik van een gsm achter het stuur. Dat meldt de politiezone Vilvoorde-Machelen. “Wij volgen de vraag van het parket Halle-Vilvoorde om streng op te treden tegen het gebruik van de gsm achter het stuur”, meldt woordvoerster Catherine Bodet. “We zullen daar de komende weken nog verder op controleren.”