Uitbater Roby van beenhouwerij Rosbyves.
Volledig scherm
Uitbater Roby van beenhouwerij Rosbyves. © Foto Lukas

Supermarkten slaan kleinhandel murw

DIEGEMMet vijf supermarkten - waarvan er drie dit jaar de deuren openden - op een zakdoek krijgen de kleine zelfstandigen in Diegem het steeds zwaarder te verduren. Inwoners en toevallige passanten stoppen niet langer bij de lokale bakker of beenhouwer, maar kiezen voor de grootwarenhuizen. "Het wordt steeds moeilijker om te overleven", klinkt het. Twee zaken gingen inmiddels dicht.

 1. Zaventem en Brussel herdenken slachtoffers van aanslagen: dit jaar geen 16, maar 17 namen afgeroepen op Brussels Airport

  Zaventem en Brussel herdenken slachtof­fers van aanslagen: dit jaar geen 16, maar 17 namen afgeroepen op Brussels Airport

  Het is vandaag 22 maart: zeven jaar na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek. Om de slachtoffers te herdenken, worden er vandaag verschillende herdenkingsmomenten gehouden. Premier Alexander De Croo (Open Vld) woont het bezinningsmoment aan het herdenkingsmonument in de Wetstraat bij. Op de luchthaven en in het metrostation wordt een minuut stilte gehouden.
  Zaventem
 2. Opnieuw prijs in Vogelzangvijver: witte substantie op water en chemische geur in omgeving, onderzoek loopt

  Opnieuw prijs in Vogelzang­vij­ver: witte substantie op water en chemische geur in omgeving, onderzoek loopt

  Wie de voorbije dagen in de buurt van de Vogelzangvijver in Melsbroek kwam, heeft het ongetwijfeld wel opgemerkt. Er hing een chemische geur in de omgeving en op het water dreef een witte substantie. In het verleden bleek het product dat gebruikt wordt om start- en landingsbanen op Brussels Airport te ontijzelen de boosdoener. Wat nu de oorzaak is, is evenwel niet duidelijk. Er loopt een onderzoek.
  Melsbroek
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.