N-VA-voorzitter en gemeenteraadslid in Machelen Steven Tielemans werd donderdag geschorst in de politieraad omdat hij agenten verbaal en fysiek aangevallen zou hebben tijdens een arrestatie.
Volledig scherm
PREMIUM
N-VA-voorzitter en gemeenteraadslid in Machelen Steven Tielemans werd donderdag geschorst in de politieraad omdat hij agenten verbaal en fysiek aangevallen zou hebben tijdens een arrestatie. © rv

Politieraadslid geschorst… omdat hij politie verbaal en fysiek aanvalt tijdens eigen arrestatie: “Fors overdreven”, vindt hijzelf

In het Vlaams-Brabantse Machelen is een politieraadslid donderdagavond geschorst omdat hij enkele dagen eerder agenten verbaal en fysiek aangevallen had. Steven Tielemans, tevens N-VA-voorzitter en gemeenteraadslid, stelde zich volgens het politieverslag racistisch op en gebruikte ook geweld tijdens een arrestatie. Zo gaf hij een agent een kniestoot. “Puur uit verdediging”, zegt de man zelf.

  1. Van 1992 tot 2018 geen enkel groot tornooi gemist, maar corona houdt Danny (49) en zijn bekende vlaggen thuis van EK: “Onzekerheid is te groot”
    PREMIUM
    Diegem

    Van 1992 tot 2018 geen enkel groot tornooi gemist, maar corona houdt Danny (49) en zijn bekende vlaggen thuis van EK: “Onzeker­heid is te groot”

    Van het EK ‘92 in Zweden tot het WK ’18 in Rusland: veertien opeenvolgende grote voetbaltornooien lang was Diegemnaar Danny Gooris (49) erbij, maar aan die reeks komt nu waarschijnlijk een einde. Door het coronavirus is de kans klein dat we zijn gekende driekleur met opschrift ‘Diegem’ in de voetbalstadions zullen zien hangen. “De reeks doorbreken, doet me wel echt pijn”, vertelt Danny.