gsm achter het stuur
Volledig scherm
gsm achter het stuur © Shutterstock

Politie Vilvoorde-Machelen trok het voorbije weekend 12 rijbewijzen in voor gsm-gebruik achter het stuur

 1. “Bestuurders met alcoholprobleem worden rijongeschikt verklaard, maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”
  PREMIUM
  VILVOORDE

  “Bestuur­ders met alcoholpro­bleem worden rijonge­schikt verklaard, maar gaan gewoon weer de baan op mét medeweten van justitie”

  “Ik vraag u om een taalwijziging voor mijn cliënt.” Het is een zin die wel vaker weergalmt in de rechtbanken van het arrondissement Halle-Vilvoorde, waar procureur des Konings Ine Van Wymersch de strafrechtelijke plak zwaait. Iedereen heeft het recht om in zijn moedertaal berecht te worden en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. “Of misbruik...”, zegt Ine Van Wymersch in een exclusief interview met Het Laatste Nieuws.
 2. Vilvoorde heeft er zwemplek in open water bij, maar kan je er wel zomaar terecht? “Dit jaar twee uur per week, met een maximum van 50 mensen. Daarna bekijken we eventuele uitbreiding”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Vilvoorde heeft er zwemplek in open water bij, maar kan je er wel zomaar terecht? “Dit jaar twee uur per week, met een maximum van 50 mensen. Daarna bekijken we eventuele uitbrei­ding”

  Vorige week kondigde minister Lydia Peeters nog aan dat er onder meer in Vilvoorde een nieuwe zwemplek in open water zou bijkomen. Die zwemplek is het insteekdok, een zijarm van het kanaal. Nu is bekend geraakt dat dat ‘zomers zwemmen’ beperkt wordt tot twee uur op zaterdagochtend. Bovendien is het niet gratis. Kort gezegd: de Vilvoordenaar kan er dus (nog) niet zomaar lekker gaan plonzen als het te heet is.
 1. Politiezone Kastze trekt 40 rijbewijzen in van bestuurders die hun GSM gebruikten achter het stuur.
  PREMIUM
  Kampenhout/Zemst/Steenokkerzeel

  Politiezo­ne Kastze trekt 40 rijbewij­zen in van bestuur­ders die hun GSM gebruikten achter het stuur.

  De politiezone Kastze (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) heeft al 40 rijbewijzen ingetrokken. Dat is de balans op de derde dag van de nieuwe verkeersactie in het arrondissement Halle-Vilvoorde. “De chauffeurs beweren dat ze hun GSM niet in de hand hadden wanneer we hen betrappen, ze zijn zich er gewoon niet bewust van”, zegt Gaetano Butera, hoofdcommissaris van de politiezone Kastze.
 2. Politie houdt dinsdag en woensdag grote controleactie: gsm’en of schminken achter het stuur? Je riskeert boete van 174 euro

  Politie houdt dinsdag en woensdag grote controleac­tie: gsm’en of schminken achter het stuur? Je riskeert boete van 174 euro

  De politie organiseert volgende week voor het eerst een nationale actie tegen afleiding achter het stuur. Wie betrapt wordt op onder meer gsm’en of schminken tijdens het rijden, riskeert een boete van 174 euro. “Met de actie willen we bestuurders laten nadenken over de risico’s van afleiding achter het stuur.” Want de statistieken liegen er niet om: tot wel 25 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door afleiding tijdens het rijden, meldt de federale politie op haar website.