In dit gebouw langs de Schaarbeeklei krijgt de lokale politie ViMa in de loop van volgend jaar onderdak.
Volledig scherm
In dit gebouw langs de Schaarbeeklei krijgt de lokale politie ViMa in de loop van volgend jaar onderdak. © Marc Baert

Politie moet nog jaar langer wachten op verhuis: verbouwingswerken lopen vertraging op

Vilvoorde/MachelenNiet dit jaar, maar pas in het eerste semester van volgend jaar zullen de agenten van politiezone Vilvoorde-Machelen (ViMa) verhuizen naar hun nieuw commissariaat langs de Schaarbeeklei. De verhuis van het oude, te kleine commissariaat naar het voormalige gebouw van Roche Diagnostics loopt mede door corona vertraging op. “Van het plaatsgebrek hebben we dankzij het telewerk vandaag gelukkig weinig last”, klinkt het.

 1. Wijndomein Dappersveld-Woestijn bewijst dat Pajottenland méér is dan geuze en lambiek: “Oogstjaar met 13.000 liter wijn? Dan zijn we zeer tevreden”
  PREMIUM
  Pepingen/Gooik

  Wijndomein Dappers­veld-Woes­tijn bewijst dat Pajotten­land méér is dan geuze en lambiek: “Oogstjaar met 13.000 liter wijn? Dan zijn we zeer tevreden”

  Het Pajottenland mag dan wel internationaal gekend staan om de geuze en lambiek, maar er worden ook wijndruiven geteeld. Wijndomein Dappersveld-Woestijn heeft momenteel zo’n 6 hectare onder z’n vleugels, goed voor een jaarlijkse oogst van liefst 20 ton druiven. Het oogstseizoen is nu begonnen, en daarom vertelt Sam Dehandschutter ons met veel passie over het proces waarmee ze de gekende wijnen van Dappersveld-Woestijn bekomen. “Ons geheim? We doen àlles zelf en houden het natuurlijk”, vertelt hij.
 1. Jeugdhuis zoekt dringend nieuw bestuur: “Voltijdse job niet langer combineerbaar met Blizzard”
  PREMIUM
  Melsbroek

  Jeugdhuis zoekt dringend nieuw bestuur: “Voltijdse job niet langer combineer­baar met Blizzard”

  Vijf jaar nadat de Blizzard haar intrek nam in een nieuw gebouw in De Wylder moet het jeugdhuis van Melsbroek op zoek naar een nieuw bestuur. Eind oktober trekken Nick, Louis en Ian de stekker eruit. Via een infovergadering hopen ze opvolging te vinden. Maar wat indien dat niet lukt? “We beschikken gelukkig over een plan B”, zeggen de bestuursleden en de gemeente.