Illustratiebeeld parking Makro Machelen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld parking Makro Machelen. © Dieter Nijs

Politie legt tuning-evenement met minstens 50 wagens op warenhuisparking stil: tientallen pv’s uitgeschreven

MachelenIn het Vlaams-Brabantse Machelen heeft de lokale politie zondagmiddag een samenkomst van liefhebbers van getunede wagens stilgelegd. Die hadden zich verzameld op de parking van het Makro-warenhuis en speelden er zelfs luide muziek. De politie telde er ruim vijftig wagens. Enkele tientallen aanwezigen kregen een pv.

 1. Brussels Airport verwacht 4 miljoen passagiers in zomermaanden: 74 procent van aantal reizigers van voor coronacrisis
  Zaventem

  Brussels Airport verwacht 4 miljoen passagiers in zomermaan­den: 74 procent van aantal reizigers van voor coronacri­sis

  Met 72.000 passagiers wordt nu vrijdag de drukste dag van de zomeruittocht op Brussels Airport. Over heel juli en augustus verspreid verwacht Zaventem 4 miljoen passagiers. De luchthaven zegt voorbereid te zijn op een drukke zomer. Daar waar er enkele weken geleden nog 1.000 vacatures openstonden, zijn dat er nu ‘slechts’ 590. Maar er loeren wel stakingen om de hoek.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 3. Natuurpunt roept op om niet langer invasieve exoten ‘terug te geven aan natuur’: “Ze vormen net bedreiging voor inheemse dieren”
  Machelen/Houtem

  Natuurpunt roept op om niet langer invasieve exoten ‘terug te geven aan natuur’: “Ze vormen net bedreiging voor inheemse dieren”

  Natuurpunt MaViSt (Machelen-Vilvoorde-Steenokkerzeel) heeft de voorbije weken in de Bomputten in Houtem en in het waterbekken in Machelen al verschillende invasieve exoten uit het water gehaald. Het gaat onder meer om geelwangschildpadden en rode Amerikaanse rivierkreeften. De dieren werden in het water gedropt, maar vormen een bedreiging voor de natuur.