heropstart van de rondleidingen in het Brussels Justitiepaleis
Volledig scherm
heropstart van de rondleidingen in het Brussels Justitiepaleis © Marc Baert

Politie betrapt inbreker onder toonbank van dagwinkel

DiegemEen dertiger riskeert 15 maanden cel voor een inbraak in een dagwinkel te Diegem.

 1. Opnieuw brandstichting aan lokalen Chiro Diegem
  Machelen

  Opnieuw brandstich­ting aan lokalen Chiro Diegem

  Woendag en donderdag was er opnieuw brandstichting aan de lokalen van Chiro Diegem. “De container die enkele weken geleden is afgebrand, stond nog buiten. Het was de bedoeling dat we deze naar het containerpark zouden brengen”, vertelt Stefanie van Chiro Diegem. Helaas kregen ze hiertoe de kans niet. “Woensdagavond hebben ze de container voor de tweede keer in brand gestoken.” Dit volstond echter niet voor de daders, want donderdagavond kwamen ze terug en staken ze een zwart palet uit kunstof in brand.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.