In de Da Vincilaan in Diegem wordt binnenkort een parkeerverbod voor zwaar vervoer ingevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Da Vincilaan in Diegem wordt binnenkort een parkeerverbod voor zwaar vervoer ingevoerd. © Marc Baert

Parkeerverbod Da Vincilaan moet overlast van vrachtwagenchauffeurs oplossen: “Kinderen zagen één van hen behoefte in tuin doen”

Diegem/ZaventemNa klachten van bewoners van de Diegemstraat in Zaventem over overlast van vrachtwagenbestuurders die hun afval in de tuinen gooien en er zelfs hun behoefte in doen, besluit de gemeente Machelen om in te grijpen. Met een parkeerverbod voor zwaar vervoer in de Da Vincilaan in Diegem hoopt de gemeente de overlast in Zaventem op te lossen.

 1. Net nu Machelse meerderheid opgeblazen werd, zet ‘spilfiguur’ Rombauts haar woning te koop: “Niets met politiek te maken, wel met thuissituatie”
  PREMIUM
  Machelen

  Net nu Machelse meerder­heid opgeblazen werd, zet ‘spilfiguur’ Rombauts haar woning te koop: “Niets met politiek te maken, wel met thuissitua­tie”

  Coup de théâtre in Machelen: Karina Rombauts (CD&V) – één van de spilfiguren in de politieke impasse – heeft haar woning te koop gezet en verlaat de gemeente mogelijk. En dat net nu Machelen onbestuurbaar verklaard werd. Sommigen vrezen dat dit een wraakactie is, maar dat ontkent ze zelf. “Er wordt heel wat geroddeld, maar mijn prioriteiten liggen bij mijn zieke man”, klinkt het.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Actiecomité redt Ursulinenklooster (voorlopig) van sloop: omgevingsvergunning MS Center geschorst
  PREMIUM
  Melsbroek

  Actieco­mité redt Ursulinen­kloos­ter (voorlopig) van sloop: omgevings­ver­gun­ning MS Center geschorst

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van een ziekenhuis, psychiatrisch verzorgingstehuis en 18 assistentieflats op de site van het MS Center in Melsbroek geschorst. Volgens de Raad heeft de provincie niet onderzocht of het project past in de omgeving noch verduidelijkt waarom het Ursulinenklooster gesloopt moet worden. En dus mag het klooster (voorlopig) niet gesloopt worden. Maar hoe moet het nu verder?
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”