Steven Tielemans wordt voor vier maanden op non-actief gezet als N-VA-voorzitter en fractieleider in de Machelse gemeenteraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Tielemans wordt voor vier maanden op non-actief gezet als N-VA-voorzitter en fractieleider in de Machelse gemeenteraad. © rv

N-VA-voorzitter tijdelijk op non-actief na incident met politie: “Zware feiten kunnen niet door beugel”

De lokale N-VA-afdeling in Machelen heeft voorzitter Steven Tielemans maandagavond voor 4 maanden op non-actief gezet. De meerderheidspartij doet dat nadat Tielemans vorige week verbaal en fysiek geweld gebruikt zou hebben tegen de politie bij zijn arrestatie. Daarnaast vraagt de lokale partij aan N-VA Halle-Vilvoorde om de man voor 4 maanden te schorsen. “We willen het gerecht eerst haar werk laten doen”, klinkt het.

 1. Syriëstrijdster alweer vrij 3 weken na veroordeling: “Onbegrijpelijk dat een minister nog stoer van de toren kraait dat alle straffen uitgezeten moeten worden.”
  Vilvoorde

  Syrië­strijd­ster alweer vrij 3 weken na veroorde­ling: “Onbegrij­pe­lijk dat een minister nog stoer van de toren kraait dat alle straffen uitgezeten moeten worden.”

  De Brusselse Kamer van inbeschuldigingstelling heeft de teruggekeerde Syriëstrijdster Noura Firoud vrijgelaten onder voorwaarden. Firoud was op 3 juni door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf, en de rechtbank had toen haar onmiddellijke aanhouding bevolen. Firoud ging echter in beroep tegen dat vonnis en is nu vrijgelaten in afwachting van haar proces in beroep. Burgemeester Hans Bonte verwacht geen problemen. “Onze diensten en politiemedewerkers zijn op de hoogte en zullen de nodige opvolging doen zoals dat hoort.”
 2. Ex-parlementslid Van Eyken mag gevangenis verlaten na veroordeling voor moord: “Ik laat het hier niet bij. Er zijn nog mogelijkheden”
  Play
  Brussel, Drogenbos

  Ex-parlements­lid Van Eyken mag gevangenis verlaten na veroorde­ling voor moord: “Ik laat het hier niet bij. Er zijn nog mogelijkhe­den”

  Gewezen parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot, allebei tot tweemaal toe veroordeeld voor de moord op haar eerste man, hebben vanavond de gevangenis mogen verlaten. Het Hof van Cassatie heeft het arrest rond hun veroordeling gedeeltelijk verworpen. “Ik ga mijn nieuwe proces niet ontlopen”, klonk het na zijn vrijlating.
 3. Eerstelijnszone gaat openluchtfilms vertonen om jongeren hart onder de riem te steken: “Een op drie geeft aan regelmatig ongelukkig te zijn”
  KAMPENHOUT/STEENOKKERZEEL/ZEMST/MACHELEN/VILVOORDE

  Eerste­lijns­zo­ne gaat openlucht­films vertonen om jongeren hart onder de riem te steken: “Een op drie geeft aan regelmatig ongelukkig te zijn”

  Een film om even alle (corona)zorgen te vergeten. Eerstelijnszone BraVio plant vijf avonden met openluchtvertoningen waar 12 tot 24-jarigen kunnen komen genieten van een filmavond. Het initiatief komt er na een online bevraging bij deze doelgroep. Een op drie geeft aan regelmatig ongelukkig te zijn.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. 21 woningen tegen de vlakte voor optimalisatie ring, al is het nog niet duidelijk wat er in de plek komt
  PREMIUM
  Diegem

  21 woningen tegen de vlakte voor optimalisa­tie ring, al is het nog niet duidelijk wat er in de plek komt

  In de Blaironstraat in Diegem-Lo is een aannemer maandag gestart met de afbraak van 21 woningen. De afbraak komt er met het oog op de optimalisatie van de Brusselse ring. Omwonenden reageren opgelucht nu de werken gestart zijn. De voorbije maanden lokten de leegstaande panden immers heel wat sluikstorters. Opvallend: één woning kon de Werkvennootschap niet opkopen en zal dus (voorlopig) blijven staan.