Schepenen Peter Roose en Magda Geeroms bij het Margakasteeltje in Diegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepenen Peter Roose en Magda Geeroms bij het Margakasteeltje in Diegem. © Marc Baert

Kinderopvang in stijl: nieuwe crèche krijgt onderdak in Margakasteeltje

DiegemDe gemeente Machelen kampt met een prangend tekort aan kinderopvangplaatsen en dus opent er begin volgend jaar een nieuw kinderdagverblijf in deelgemeente Diegem. Niet in een doodgewoon gebouw, maar wel in het 15de-eeuwse Margakasteeltje. Daar zal plaats zijn voor achttien kinderen. De verenigingen die er onderdak in hadden, moeten tijdelijk verhuizen, maar kunnen na de verbouwingswerken wel terugkeren.

  1. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
    PREMIUM
    Ganshoren

    INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

    De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”