photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Jongeren omsingelen wagen Theo Francken en bedreigen hem met nepgeweer bij N-VA-meeting in Diegem

In het Vlaams-Brabantse Diegem bij Machelen hebben acht jongeren Theo Francken (N-VA) vanavond bedreigd met een nepgeweer. Ze omsingelden zijn wagen en één van hen droeg een bivakmuts. De gewezen staatssecretaris reageert geschokt. De politie pakte uiteindelijk een 16-jarige op wegens het verstoren van de openbare orde.

13 reacties

 • Henri Eerens

  2 jaar geleden
  Als het in je eigen hofje gebeurt, is het niet meer zo plezant.
 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  Het is de hoogste tijd voor een rechtse regering, ik voel me niet meer veilig in dit land en ik ben vast niet de enige
 • Patrick Weyers

  2 jaar geleden
  Welke "jongeren". Mijn kinderen zijn jongeren maar die doen zoiets niet.
 • François Vande Wynckel

  2 jaar geleden
  Men heeft Francken altijd met alle zonden van de wereld beladen en meestal onterecht. Waar gaan we naartoe als een politieker zomaar bedreigd wordt? Ook zij hebben een gezin. Men men mag zoiets nooit tolereren of het wordt nog erger. Ondanks veel tegenstand heeft hij als staatssecretaris goed werk verricht.
 • Guido Schockaert

  2 jaar geleden
  'Jongeren' die dreigen, agressie, wapens en geweld zijn de nieuwe normn en waarden geworden. Wie daar niet aan mee doet is 'abnormaal'.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Nieuwe vertraging dreigt voor proces rond aanslagen 22 maart: “Verdachte dreigt twee keer vervolgd te worden”
  Play

  Nieuwe vertraging dreigt voor proces rond aanslagen 22 maart: “Verdachte dreigt twee keer vervolgd te worden”

  De verdediging van Ossama Krayem, één van de verdachten van de aanslagen van 22 maart 2016, wil dat de kamer van inbeschuldigingstelling een prejudiciële vraag stelt aan het Hof van Justitie van de Europese Unie. Ossama Krayem moet in Parijs ook terechtstaan voor de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs en volgens de verdediging kan het niet dat de man nadien nog een tweede keer zou vervolgd worden voor de aanslagen in Brussel.
 1. Smokkelaars laten migranten 3.000 euro betalen voor overtocht naar Groot-Brittannië, maar laten slachtoffers berooid achter op parkings
  Brussel

  Smokke­laars laten migranten 3.000 euro betalen voor overtocht naar Groot-Brittannië, maar laten slachtof­fers berooid achter op parkings

  Twee mensensmokkelaars zitten in de cel voor de oplichting van tientallen migranten. De verdachten gebruikten valse profielen op Facebook om slachtoffers te ronselen. De beloofde overtocht naar Groot-Brittannië, waarvoor ze fors moesten betalen, kwam er uiteindelijk nooit. De politie kwam de smokkelaars op het spoor dankzij... vier boze migranten in het Zuidstation.
 2. In beroep strenge straffen gevorderd voor bende die via luchthaven drugs smokkelde
  Zaventem

  In beroep strenge straffen gevorderd voor bende die via luchthaven drugs smokkelde

  Het Brusselse parket-generaal heeft voor het Brusselse hof van beroep gevangenisstraffen van 5 tot 15 jaar gevorderd tegen acht personen die betrokken zouden geweest zijn bij jarenlange drugsmokkel. Zeven van hen zouden deel uitgemaakt hebben van vier criminele organisaties die jarenlang grote ladingen hasj, cocaïne en heroïne het land zouden binnengesmokkeld hebben. Daarvoor maakten de organisaties onder meer gebruik van een importbedrijf van exotische groenten en fruit die actief was op goederenluchthaven Brucargo. De zaakvoerder van dat bedrijf was de achtste verdachte.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan