Vital Orolé wordt binnenkort officieel tot ereburger benoemd. Hij is de tweede inwoner van Machelen en Diegem die die titel krijgt.
Volledig scherm
Vital Orolé wordt binnenkort officieel tot ereburger benoemd. Hij is de tweede inwoner van Machelen en Diegem die die titel krijgt. © Lukas

In maart nog bij de Paus en binnenkort ereburger: pastoor Vital Orolé beleeft op z’n 88ste topjaar

Na ‘Woinke Turck’ – de tot op vandaag oudste Belg ooit – krijgt Machelen binnenkort een tweede ereburger. De Diegemse pastoor Vital Orolé (88), die al 63 jaar in dienst is, zal die titel in de zomer van volgend jaar in ontvangst mogen nemen. Eerder dit jaar mocht de priester ook al op audiëntie bij de Paus. Op z’n 88ste gaat het plots hard voor Vital.

0 reacties

  1. Al 870 tickets verkocht, maar geen groen licht voor Thé Dansant: “Beslissing kwam heel hard aan”
    PREMIUM
    Vilvoorde

    Al 870 tickets verkocht, maar geen groen licht voor Thé Dansant: “Beslissing kwam heel hard aan”

    Slechts nieuws voor wie al een ticketje gekocht had voor Thé Dansant op zondag 1 augustus in het Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde. Het stadsbestuur geeft de organisatoren namelijk geen vergunning. De oorzaak? Corona, maar ook een tekort aan ordehandhavers dat weekend. “Ook al is het in openlucht, 3.000 man samenbrengen is in deze periode nog niet verantwoord”, zegt burgemeester Hans Bonte.