Archiefbeeld van de avondcross in Diegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van de avondcross in Diegem. © Photo News

Groen licht voor Diegem Cross, niet voor feesttent: “Hopelijk kunnen Van Aert, van der Poel en Pidcock dan wat extra volk lokken”

DiegemGekoerst mag er wel worden, gefeest niet. De veiligheidscel van de gemeente Machelen heeft maandag beslist dat de Diegemse avondcross op woensdag 29 december onder strikte voorwaarden mag plaatsvinden. Voor de feesttent werd evenwel geen groen licht gegeven. “De huidige gezondheidssituatie laat dergelijk feestgedruis niet toe”, klinkt het. De organisatie hoopt dat de financiële schade beperkt blijft.

 1. Spectaculaire opmars van omikronvariant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeenten hetzelfde”
  Vilvoorde

  Spectacu­lai­re opmars van omikronva­ri­ant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeen­ten hetzelfde”

  Met 1.500 nieuwe positieve gevallen de voorbije twee weken is de omikronvariant in Vilvoorde – net als in de rest van onze regio – aan een felle opmars bezig en dat baart het stadsbestuur zorgen. Daarom werd beslist om gratis zelftests uit te delen aan kwetsbare gezinnen. “Want voor velen is de wekelijkse euro per kind vaak een drempel en daardoor wordt de aangeraden zelftest al snel ‘vergeten’”, klinkt het.
 2. Corruptie bij Delhaize: negen personen en tien bedrijven voor rechtbank. “Schade voor Delhaize was in totaal 953.025 euro”
  Brussel

  Corruptie bij Delhaize: negen personen en tien bedrijven voor rechtbank. “Schade voor Delhaize was in totaal 953.025 euro”

  Het Brusselse parket heeft woensdag gevangenisstraffen van 8 tot 18 maanden en geldboetes gevorderd tegen 9 mensen en 10 bedrijven die betrokken zouden geweest zijn bij corruptiepraktijken rond supermarktenketen Delhaize. Een werknemer van Delhaize, C. zou aannemers gedwongen hebben om hem commissielonen te betalen om werken voor de supermarktketen te mogen uitvoeren. De schade voor Delhaize bedraagt meer dan 950.000 euro. De betrokken werknemer kwam om in een verkeersongeval nog voor hij kon terechtstaan.