Buurt klaagt over bezoekers van Ladbrokers in Diegem.
Volledig scherm
Buurt klaagt over bezoekers van Ladbrokers in Diegem. © Baert Marc

Gokkantoor Diegem bron van frustratie: “Klanten staan hier openlijk drugs te dealen. We hopen dat het kantoor snel verdwijnt”

DiegemMarc Grootjans, burgemeester van de gemeente Machelen, wil meer politiecontroles aan het gokkantoor in Diegem in de Kerktorenstraat. Die beslissing komt er nadat enkele buurtbewoners klagen over de hinder die klanten, maar ook hangjongeren volgens hen met zich meebrengen, waaronder geluidsoverlast en het dealen van drugs. Soms zouden er ook vechtpartijen ontstaan. “Er heerst een groot gevoel van onveiligheid”, klinkt het. 

2 reacties

 • Alain D'haenens

  2 jaar geleden
  Als ze daar niet dealen en overlast bezorgen gaan ze wel in Marga Park. De straffeloosheid in Diegem is wel een feit. Nadeel van grote politiezones, VIMA... Vilvoorde zeker, Machelen misschien, Diegem zeker niet.
 • Resist You

  2 jaar geleden
  Dit kan je oplossen door coffeeshops te legaliseren, maar ja ze lopen hier ook mijlen achterop.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeelsuitval door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”
  PREMIUM
  Vlaamse rand rond Brussel

  Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeels­uit­val door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”

  Amper één week zijn de scholen weer open na de verlengde kerstvakantie en nu al is duidelijk dat het – nog maar eens – moeilijke weken voor leerlingen, leerkrachten en directies zullen worden. Het stijgend aantal afwezige leerkrachten dwingt directies opnieuw tot creativiteit. Vijf directeurs van scholen in de rand rond Brussel schetsen de situatie.