Het gemeentehuis van Machelen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Machelen. © Marc Baert

Gemeente wil mobiliteitsplannen via online inspraaksessies laatste keer met bewoners bespreken

MachelenDe gemeente Machelen organiseert op 22 en 24 juni twee inspraaksessies rond de mobiliteitsplannen. Daarmee wil het schepencollege nog een laatste keer de voor- en nadelen van de verschillende voorstellen bespreken.

 1. Machelaars worden wakker in blauwe zone: “Goed dat vakantieganger geweerd wordt, maar voor sommige inwoners kan het wel een dure bedoening worden”
  PREMIUM

  Machelaars worden wakker in blauwe zone: “Goed dat vakantie­gan­ger geweerd wordt, maar voor sommige inwoners kan het wel een dure bedoening worden”

  Het overgrote deel van Machelen is vanaf vandaag een blauwe zone. Met het nieuwe parkeerbeleid wil het schepencollege vooral vakantiegangers weren die hun wagens soms dagenlang in de Machelse straten laten staan. Maar wat vinden de inwoners er nu zelf van? Moest de gemeente volgens hen optreden en begrijpen ze dat een tweede bewonerskaart niet gratis is? Wij trokken de straat op.
  Machelen
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.