Enkele hoofdrolspelers in de saga: (vlnr.) waarnemend burgemeester Marc Grootjans (CD&V), Karina Rombauts (CD&V) en Raymonde Leskens (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele hoofdrolspelers in de saga: (vlnr.) waarnemend burgemeester Marc Grootjans (CD&V), Karina Rombauts (CD&V) en Raymonde Leskens (N-VA). © Lukas / RV

Gekibbel om de sjerp, een verloren schepenambt en nu onbestuurbaar: impasse bij CD&V duwt Machelen helemaal in politieke crisis

MachelenDe Vlaams-Brabantse gemeente Machelen moet iets meer dan twee jaar na de verkiezingen op zoek naar een nieuwe meerderheid. Dinsdag werd de gemeente immers onbestuurbaar verklaard. Het gevolg van interne strubbelingen binnen CD&V – onder meer om de sjerp. Coalitiepartner N-VA was de “kleutertuin” beu en stemde mee met de oppositie, die de onbestuurbaarheid op de agenda zette. Maar wat nu?

 1. Veertien verdachten doorverwezen naar correctionele rechtbank voor rol bij aanslagen in Parijs
  Brussel

  Veertien verdachten doorverwe­zen naar correctio­ne­le rechtbank voor rol bij aanslagen in Parijs

  In het Belgische dossier rond de aanslagen in Parijs heeft de Brusselse raadkamer veertien verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Daarmee volgt de raadkamer de vordering van het federaal parket. Zes andere verdachten werden buiten vervolging gesteld of zagen hun dossier afgesplitst worden. De veertien doorverwezen verdachten zouden op de een of andere manier geholpen hebben met de voorbereidingen van het bloedbad in de Franse hoofdstad op 13 november 2015. Twaalf van hen zullen zich voor feiten van terrorisme moeten verantwoorden, maar twee van hen zouden inmiddels zijn overleden zijn.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch