De brand richtte aanzienlijke schade aan
Volledig scherm
De brand richtte aanzienlijke schade aan © Marc Baert

Geen werkstraf voor man die supermarkt in brand stak: “Laten begeleiden op psychologisch vlak”

DiegemEen vijftiger uit Machelen is veroordeeld tot 15 maanden cel met probatie-uitstel voor brandstichting. De man had aan een supermarkt een krantenhouder in brand gestoken, waarna de vlammen waren overgeslagen op de gevel van het gebouw. Hij had om een werkstraf gevraagd om zijn strafregister blanco te houden maar hier ging de rechtbank niet op in.

  1. Familie van vrouw die in politiecel overleed, is teleurgesteld na antwoord minister Verlinden: “We blijven achter met kleine stukjes informatie”
    PREMIUM

    Familie van vrouw die in politiecel overleed, is teleurge­steld na antwoord minister Verlinden: “We blijven achter met kleine stukjes informatie”

    De familieleden van Sourour Abouda (46), de vrouw die op 12 januari stierf in een cel van een politiebureau in Brussel, waren woensdag aanwezig in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze hoopten er opheldering te krijgen over het onderzoek, maar zijn ontgoocheld over het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. “We zien een ijzeren gordijn dat zich voor onze ogen sluit”, zegt Soumaya Abouda, de zus van Sourour.
    Brussel