De gemeentelijke basisschool De Fonkel in Diegem sluit de deuren als gevolg van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeentelijke basisschool De Fonkel in Diegem sluit de deuren als gevolg van het coronavirus. © Google Maps

GBS De Fonkel dicht door tekort aan leerkrachten: “In herfstvakantie bij elke ouder aanbellen om regels nog eens uit te leggen”

DiegemNadat donderdag al GO!-basisschool De Vleugel in Zaventem de deuren sloot wegens een tekort aan leerkrachten door de coronacrisis, gaat nu ook gemeenteschool De Fonkel in buurgemeente Diegem dicht. Ook daar is er een tekort aan leerkrachten. Acht van hen zijn besmet of zitten in quarantaine. De gemeente hekelt vooral het gedrag van ouders en gaat hen persoonlijk de regels nogmaals uitleggen.

 1. Na Vilvoorde heeft ook provincie bedenkingen bij mobiliteitsplannen Broeklin: “Auto heeft nog steeds een te groot aandeel”
  Vilvoorde, Machelen

  Na Vilvoorde heeft ook provincie bedenkin­gen bij mobili­teits­plan­nen Broeklin: “Auto heeft nog steeds een te groot aandeel”

  Tot dinsdag liep het openbaar onderzoek naar Broeklin, het nieuwe project dat het van de tafel geveegde Uplace zal vervangen. Stad Vilvoorde tekende echter net voor het einde van het openbaar onderzoek toch nog bezwaar aan. Het grootste ‘knelpunt’ blijft alvast de mobiliteitsknoop. Hoeveel bezwaren er intussen zijn ingediend is nog niet duidelijk. Ook gedeputeerde Tom Dehaene brengt nu, vanuit de provincie Vlaams-Brabant, enkele suggesties voor de plannen aan. “Maar bezwaren zou ik die niet noemen”, benadrukt Dehaene.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis